Bona acollida de la primera edició de la Festa del Comerç Just


  • Comparteix:

La mostra ha comptat amb 5 paradetes

La mostra ha comptat amb 5 paradetes

Intermon Oxfam i la Xarxa de Consum Solidari volen consolidar la Festa del Comerç Just com una de les activitats anuals de la nostra ciutat, davant la bona acollida que ha rebut la primera edició d'aquesta mostra a Sant Cugat. L'Ajuntament també ha anunciat la voluntat de reforçar aquesta i altres activitats que contribueixin a garantir unes relacions comercials més equitatives entre el primer i el tercer món.

A tot l'Estat només un 0'8% de la venda de cafè correspon a Comerç Just, mentre a Suïssa o Holanda s'arriba a percentatges del 40 i 80 per cent, respectivament. Per potenciar aquest comerç solidari, la plaça d'Octavià ha acollit, per primer cop i simultàniament amb 37 poblacions catalanes més, la primera edició de la Festa del Comerç Just. La mostra ha acostat als santcugatencs productes alimentaris, roba i artesanies elaborats a països poc desenvolupats, però amb la garantia de diferents ONGs que aquest comerç afavoreix el desenvolupament dels països productors.

Jordi Gràcia, de la Xarxa de Consum Solidari, explica els requisits que han de complir els productors per garantir que el comerç sigui just:

Jordi Gràcia

Comerç Just vol dir una producció amb preu just, on es garanteix l'accés als recursos, el respecte al medi ambient i la igualtat entre homes i dones


A més de les 5 carpes amb productes solidaris, la Festa també comptava amb un estand informatiu amb un joc on es visualitzaven les diferències entre l'economia convencional i el comerç just. Des d'Intermon Oxfam de Sant Cugat, Maria Creu Moya considera que la rebuda d'aquesta primera edició de la festa a la nostra ciutat ha estat prou bona:

Maria Creu Moya

Intermon Oxfam col·labora en la sensibilització ciutadana sobre Comer Just, mentre la Xarxa s'encarrega de portar el material que veiem


L'Ajuntament ha col·laborat en aquesta primera festa facilitant part del material i donant suport econòmic. Toni Ramon, tinent d'alcalde de polítiques socials, ha recordat que el consistori ha donat suport a diferents iniciatives de Comerç Just, i que per això s'intentarà potenciar les properes edicions d'aquesta festa:

Toni Ramón

Crec que hem d'afavorir que altres entitats es puguin adherir a la promoció del Comerç Just a la ciutat.


Aquesta és la primera vegada que la Festa de Comerç Just, coordinada per Setem i altres ONGs, ha sortit del seu emplaçament habitual a Barcelona, i s'ha celebrat a 37 ciutats catalanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.