Sant Cugat té 94 immobles ocupats, segons la Policia Local


  • Comparteix:

Imatge d'una casa ocupada a Can Trabal / Foto: Google Maps

Imatge d'una casa ocupada a Can Trabal / Foto: Google Maps

La Policia Local té registrats 94 casos d'habitatges ocupats al territori, majoritàriament a la Floresta i el centre urbà, dels quals un 68% tenen denúncia presentada pels propietaris. L'Ajuntament ha fet públiques aquest dijous les dades d'ocupació il·legal, una situació que Sant Cugat i Valldoreix estan abordant amb una unitat policial específica que ja s'ha posat en marxa. Les últimes dades disponibles xifraven l'ocupació d'immobles l'any passat en una trentena de casos i en 52 el 2014.

La unitat policial és una actuació coordinada entre les dues administracions, que recentment han aprovat mocions per gestionar l'ocupació al conjunt del terme municipal. Segons les dades, la Floresta continua liderant els casos d'entrada il·legal en habitatges (25 casos) seguida del casc urbà, amb 23 ocupacions. Mira-sol (21), Valldoreix (16) i les Planes (9) completen el mapa.

64 dels 94 casos que ha detectat la Policia Local tenen denúncia. La resta de casos no en tenen o bé no s'ha localitzat el titular de la propietat, tasca en la qual està també treballant la unitat policial destinada a la prevenció, control i seguiment d'aquests immobles.

En l'acció conjunta fixada per Sant Cugat i Valldoreix, hi ha previstes altres mesures com l'actualització del cens d'ocupació local, que va començar el 2007. Des de llavors, s'han comptabilitzat 182 domicilis en què s'han donat ocupacions i desocupacions.

També s’ha reforçat la coordinació amb els Mossos d’Esquadra per abordar aquesta situació i s'han augmentat els serveis d’inspecció d’aquells immobles ocupats il·legalment o que puguin ser susceptibles de ser-ho. L'objectiu d’aquestes mesures, segons l'Ajuntament i l'EMD, és vetllar pel compliment de les ordenances municipals i garantir la bona convivència ciutadana.

Les mocions
L'acció local a seguir contra l'ocupació es va aprovar al ple de febrer arran de la moció presentada per Convergència, C's i el PP. Hi van votar en contra la CUP-PC, ICV-EUiA i ERC-MES, mentre que el PSC va abstenir-se.

A Valldoreix, la iniciativa va unir també el govern de CiU-Actuem i el grup de C's, en la presentació de la proposta. La resta de grups amb presència a la junta de veïns, la CUP-PC i ERC-MÉS, s'hi van oposar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.