Ensenyament assegura que al proper curs hi haurà dues línies de P3 per escola i les ràtios seran de 25 alumnes


  • Comparteix:

Una aula d'un centre escolar de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

Una aula d'un centre escolar de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

El departament d'Ensenyament assegura que al curs 2016-2017 hi haurà dues línies de P3 per escola, no s'haurà de forçar cap 'curs bolet', com ha passat altres anys, i les ràtios seran de 25 alumnes màxim per aula. La nova directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, ha explicat que la dotzena escola, que s'estrenarà al setembre, és necessària per donar resposta a la gran demanda d'educació infantil en tenir Sant Cugat, diu, un comportament demogràficament diferent a altres municipis de la comarca.

Vigués ha assegurat que la dotzena escola donarà resposta a Sant Cugat 'durant uns quants anys' i no hi ha cap previsió, per ara, de fer-ne una tretzena, perquè amb el nou centre 'Sant Cugat quedarà cobert'. Segons Vigués, totes les famílies del municipi que vulguin escolaritzar els seus fills a l'escola pública ho tenen assegurat, amb les dues línies de P3 que hi haurà a cada centre, més la classe de tres anys de l'escola La Floresta.

Carme Vigués

A la nova escola entren dos grups de P3 i això vol dir que la resta d'escoles es quedaran amb les dues línies que ja oferten. No haurem de forçar cap centre escolar a tenir un 'curs bolet' i comptem que les ràtios com a molt seran de 25 alumnes per classe.


Vigués ha explicat que el fet que la dotzena escola comenci amb construccions de mòdul, el que popularment es coneix com a barracons, no condicionarà les famílies a l'hora d'escollir-la com a centre prioritari perquè el que més importa és el projecte que s'ofereix i no l'edificació en si. Vigués assegura que l'aspecte extern dels mòduls no fan justícia a l'interior, ja que estan 'totalment condicionats i preparats per atendre les necessitats' d'alumnes i professorat.

La dotzena escola començarà amb dues línies de P3 i cada nou curs s'anirà augmentant el nombre d'aules. Vigués ha explicat que el departament no es fixa mai una data límit per estar-hi en mòduls i que, de fet, el terreny on es col·locarà aquest centre permet créixer fins cobrir totes les necessitats.

Carme Vigués

No hi ha temps establert. Està pensat fins que hi hagi les condicions i el pressupost per fer una de nova. No diem mai una escola pot estar tants anys funcionant amb mòduls. Serà fins que hi hagi les condicions adients i fins que es construeixi l'edifici.


Tot i així, Vigués afirma que tant l'Ajuntament com el departament estan treballant perquè l'edifici d'aquesta escola, que ha d'anar a tocar de l'estació de FGC de Volpelleres, sigui una realitat en els propers anys.

Vigués substitueix des del febrer Lluís Baulenas al capdavant de l'àrea, que la va ocupar des del 2011.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.