La Generalitat obre la porta a concertar places de l'escola d'educació especial


  • Comparteix:

El centre està previst al barri de Can Mates

El centre està previst al barri de Can Mates

La conselleria d'Ensenyament donarà suport a la futura escola d'educació especial que té prevista l'Ajuntament, a la qual obre la porta a concertar places. Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental considera que el centre també pot donar resposta a la comarca, ja que hi descarta construir una escola pública d'aquestes característiques.

La previsió de l'equip de govern és construir aquest centre d'educació especial al costat de l'escola Turó de Can Mates. L'Ajuntament ja ha iniciat els tràmits urbanístics i espera licitar el projecte a una institució educativa que ja tingui concert amb la Generalitat perquè es faci càrrec de la construcció i la gestió de l'equipament.

Tot i això, la nova directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, ha concretat que l'aposta de la conselleria és, en la mesura del possible, aconseguir una escola inclusiva per a tothom.

Carme Vigués

El que pretén el decret d'inclusió és que cada vegada es quedin més a les escoles. És veritat que també es necessiten places d'educació especial. Quan un municipi es planteja un centre especial, no es pot fer unilateralment.


Vigués també ha avançat, però, que el departament donarà suport a Sant Cugat si tira endavant l'escola d'educació especial i possiblement concertarà places per cobrir la demanda a la comarca.

Carme Vigués

De moment, no està plantejat fer un centre públic d'educació especial. Donarà suport a Sant Cugat si el fa i segurament el podrà concertar.


Segons la proposta de l'equip de govern, l'escola d'educació especial s'edificarà en una parcel·la de 6.259 metres quadrats de sòl amb una superfície de 2.446 metres quadrats de sostre en una construcció que serà de planta baixa i primer pis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.