El Pi d'en Xandri, un dels 300 atractius turístics accessibles des del Google Street View


  • Comparteix:

Ja es pot visitar el Pi d'en Xandri virtualment / Foto: Google Street

Ja es pot visitar el Pi d'en Xandri virtualment / Foto: Google Street

El Pi d'en Xandri i el pantà de Can Borrell es poden visitar ja de manera virtual amb una panoràmica a 360 graus a través de Google Street View. Aquest patrimoni de Sant Cugat i Collserola forma part dels 300 indrets del país inclosos en el projecte Google Trekker Catalunya.

Aquest projecte, impulsat per la multinacional nord-americana i la Generalitat, ofereix als usuaris accedir a rutes i imatges en 360 graus de centenars d'indrets geolocalitzats a partir de l'aplicació Google Maps. Així, Catalunya es converteix en el territori europeu amb més rutes 'trekkejades' per quilòmetre quadrat.

D'una banda, es vol potenciar l'atractiu turístic de Catalunya posant en valor el seu patrimoni natural i cultural arreu del món per atraure més turistes. De l'altra, es vol mantenir Catalunya com a destinació turística de referència en el camp de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’hora de realitzar promoció turística. Per això aquests 300 indrets han estat incorporats també al web de promoció turística de la Generalitat, de manera que s’hi pugui accedir des de la cartografia d’aquest portal.

La tecnologia Google Street View és la visió 360 graus de Google Maps. L'aplicació permet accedir a una localització des Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360 graus i recórrer-la. Fins ara, a Catalunya això només era possible en indrets on podia passar un vehicle, però gràcies a aquest projecte ara també es pot accedir amb Google Street View a aquests 300 indrets catalans, entre els quals hi ha rutes només fetes a peu, parcs naturals, interiors de monuments i, fins i tot, algunes infraestructures turístiques.

Les imatges d'aquests 300 indrets, entre els quals hi ha el Pi d'en Xandri i el pantà de Can Borell, han estat gravades amb una motxilla d'1,2 metres i 18 kg de pes, que porta incorporada una càmera de 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. La motxilla la porta una persona que pren les imatges mentre camina. Posteriorment, un cop processades, aquestes imatges s'incorporen a Street View. Aquestes imatges es poden visualitzar des de l'ordinador, la tauleta o el mòbil. A més, també es pot utilitzar el mòbil per visualitzar-les des d'unes ulleres de realitat virtual, com per exemple unes 'cardboards'.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.