La 58a Marxa Infantil toca sostre de participants


  • Comparteix:

La Marxa ha celebrat arribat a a la 58a edició / Foto: Lluís  Llebot

La Marxa ha celebrat arribat a a la 58a edició / Foto: Lluís Llebot

Un total de 2.600 infants repartits en 1.300 parelles han participat a la 58a edició de la Marxa Infantil de Regularitat, organitzada pel Club Muntanyenc. L'organització assegura haver 'tocat sostre' en el nombre de participants, com ja havia succeït en edicions anteriors. Els marxaires han caminat més de 10 quilòmetres per l'entorn de Collserola, en un recorregut similar al del 2014. L'acte ha format part de la jornada central del Dia Mundial de l'Activitat Física de Catalunya.



Els marxaires han passat per espais com Torre Cendrera, el Turó de Can Castelló, Can Coll, el Turó de la Torrefera i el Pi d'en Xandri. Enguany, s'han reforçat els punts de control amb el sistema de cronometratge de catifa, que ha agilitzat la feina dels voluntaris.

El president del Club Muntanyenc i coordinador de la Marxa Infantil, Silvano Bendinelli, assegura que el repte és garantir que no duri més de cinc hores.

Silvano Bendinelli

Ja hem passat el límit: és una caminada matinal i té cinc hores de límit.


Només una desena d'infants ha abandonat la marxa per cansament. La resta ha viscut així aquesta emblemàtica caminada.

Participants

És una experiència bastant divertida a la natura. / Pots passar amb el teu amic tota l'estona que vols. / M'agrada molt caminar amb el meu amic i veure el bosc. / És una mica cansat però és per passar-s'ho bé.


Agents de la Policia Local, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i Protecció Civil han reforçat la seguretat durant tota la Marxa. No hi ha hagut cap incidència destacable, tot i que els cossos asseguren que el més difícil de gestionar ha estat el pas de bicicletes i la presència de pares i mares durant el recorregut, un fet que està prohibit. Els que s'han quedat a la línia d'arribada consideren clau l'autonomia i el contacte amb la natura que proporciona aquesta activitat als participants.

Pares i mares

Posa en contacte els nens amb la natura i els amics de l'escola. / La vaig fer de petita i em fa molta il·lusió. / Fa quatre anys que hi participen i s'ho passen molt bé. / Aprenen autonomia.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada de tallar la cinta per donar el tret de sortida a la Marxa Infantil. Conesa ha destacat el caràcter d'aquesta caminada.

Mercè Conesa

Som el municipi que té una marxa infantil amb tant nombre d'infants i és la més important del país. A la ciutat apostem per l'estima a la natura i l'activitat física.


El Club Muntanyenc farà pública la classificació en les properes setmanes. La Marxa Infantil de Regularitat no la guanya qui arriba primer a l'arribada sinó qui porta el ritme més regular. Enguany, l'euro solidari que aporta cada participant es destinarà a la Fundació Privada Sant Medir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.