Creu de Sant Jordi per al galerista i editor d'art Carles Taché


  • Comparteix:

Carles Taché / Foto: Blouinartinfo.com

Carles Taché / Foto: Blouinartinfo.com

El galerista i editor d'art resident a Sant Cugat Carles Taché serà una de les 27 personalitats que rebrà enguany la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. El govern posa de relleu amb aquesta distinció l'aportació de Taché en l'art contemporani com a fundador i director de la galeria Carles Taché de Barcelona. Els guardons també han reconegut 13 entitats.

Taché ha estat membre del comitè organitzador de la fira d'art contemporani de Madrid (ARCO) i membre fundador de la societat Barcelona Art, de la qual va ser president. També va ser fundador del primer patronat de la Fundació Tàpies.

En els darrers anys, Taché s'ha dedicat a la docència a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i a la Universitat de Girona (UdG). Actualment, col·labora amb la Universitat de Barcelona (UB) amb la direcció d'un projecte dels alumnes del màster en Estudis Avançats en Història de l'Art.

Des de la seva inauguració, la galeria Carles Taché de Barcelona ha rebut diferents guardons com el premi Ciutat de Barcelona, el premi Llibertat del Centre Internacional de Pau de Sarajevo i el premi GAC a la trajectòria.

El galerista ha explicat a Cugat.cat que dedica el premi a tots aquells que treballen en el món de l'art a Barcelona i al país.

Carles Taché

Agraeixo a la Generalitat l'honor de rebre la Creu de Sant Jordi, que no crec que sigui únicament per a mi, sinó que és per a totes les persones que treballem en el món de l'art a la nostra ciutat i al nostre país.


La Creu de Sant Jordi, que es concedeix per volts del 23 d'abril, és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats al país. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Altres santcugatencs guardonats
La Generalitat ha reconegut l'actriu Emma Vilarasau (2015), l'actor Jaume Pla i el periodista Josep Maria Casasús (2011) i el Club Muntanyenc Sant Cugat (2004).

L'expresident de l'Amical Mauthausen, Enric Marco, també va rebre el guardó (2001), que va retornar després de reconèixer que mai no va estar internat en un camp de concentració nazi.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.