El curs 'Voluntaris per la llengua' continua amb la voluntat d'obrir-se a la gent més jove


  • Comparteix:

Unes alumnes conversen durant la darrera sessió del curs

Unes alumnes conversen durant la darrera sessió del curs

El Servei Local de Català fa una crida als joves perquè participin al curs 'Voluntaris per la llengua', que ha rebut l'assistència de 60 persones en la seva primera edició. La iniciativa aplega a 'parelles lingüístiques' en què ciutadans de nivell avançat conversen amb persones que tenen nocions bàsiques de català.

Sota el nom 'Hores de conversa', el Servei Local de Català ha finalitzat amb èxit la primera edició d'aquesta iniciativa en què diversos voluntaris mantenen converses amb persones que tot just comencen a familiritzar-se amb la llengua catalana.

Un total de 30 parelles han participat en aquest curs que ha aplegat estrangers que preocedeixen, majoritàriament, de Colòmbia, Argentina, França i altres regions de l'Estat. És el cas de la francesa Hélène Léculier que, amb la seva companya, Susanna Cabeza, ha tingut l'oportunitat d'avançar molt en el domini de l'idioma:

Susana i Hèléne

Ha estat una gran experiència ajudar a algú a aprendre la nostra llengua/ La gent m'entèn quan parlo el català, això és que he millorat


El programa 'Voluntaris per la llengua' és un projecte de participació lingúística que s'orquestra a partir de 10 sessions setmanals d'una hora de durada. Un cop finalitzat el curs, les 'parelles lingüístiques' poden continuar un nou curs amb el seu company i perfeccionar el domini de la llengua.

La responsable del Servei Local de Català, Lluïsa Gallega, ha fet un balanç molt positiu del curs i ha reclamat la participació del jovent de cara a properes edicions:

Lluïsa Gallego

No ens esperàvem aquest èxit, i de ben segur hi haurà una segona edició


'Voluntaris per la llengua' és una iniciativa que es realitza a tot Catalunya amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.