La plaça d'Octavià acull avui diverses activitats per conscienciar sobre el Parkinson

Fragment del cartell promocional

Societat

Publicat el 17/abr/16 per Paula Casadesus

La delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson organitza aquest diumenge, d'onze del matí a dues del migdia a la plaça d'Octavià, la caminada 'Mou-te pel Parkinson' i els jocs 'Creus que és fàcil?' amb motiu del dia mundial d'aquesta malaltia. L'objectiu de les activitat és sensibilitzar la població sobre la malaltia, donar a conèixer els serveis que ofereix l'entitat i recaptar fons per impulsar el finançament d'aquests serveis.

'Mou-te pel Parkinson'
Es tracta d'una adaptació de la cursa 'Run for Parkinson' que es fa a moltes ciutats europees per recaptar fons. A Sant Cugat es farà un circuit pels jardins del Monestir amb la voluntat de sumar entre 50 i 100 quilòmetres entre tots els participants. Per cada quilòmetre caminat, els patrocinadors faran una aportació econòmica a l'associació. Entre tots els participants se sortejarà un dinar per a dues persones al restaurant Can Ametller.

Jocs 'Creus que és fàcil'?
L'objectiu dels jocs és que les persones que no pateixen Parkinson puguin posar-se en la pell dels afectats. La gimcana promou la reflexió al voltant del que significa viure amb la malaltia.

Taula informativa
És una proposta que vol desestigmatitzar la malaltia i respondre dubtes als interessats.