Detinguda una jugadora del Patí Hoquei Club Sant Cugat a l'entorn del camp de refugiats d'Idomeni


  • Comparteix:

Ariadna Masmitjà / Foto: Twitter de Sara Montesinos

Ariadna Masmitjà / Foto: Twitter de Sara Montesinos

Una jugadora del Patí Hoquei Club Sant Cugat (PHCSC), Ariadna Masmitjà, ha estat detinguda aquest dimecres a Kilkís, una població grega propera al camp de refugiats d'Idomeni. Masmitjà formava part de la Brigada Vallesana, un col·lectiu que havia viatjat a Grècia per ajudar els refugiats. L'entitat, que ha reunit 50 persones en una concentració aquest dijous a Barcelona, ha dit que Masmitjà està acusada de desobediència a l'autoritat.

L'arrest es va produir aquest dimecres després que les forces de seguretat aturessin un grup de voluntaris a la carretera i registressin el cotxe. A més de Masmitjà, es van detenir quatre membres més de la brigada i una vintena més de cooperants. Segons les darrers informacions, Masmitjà és l'única dels cinc membres que continuaria detinguda.

La periodista i activista Sara Montesinos, desplaçada a la zona, ha detallat que estan buscant 'assessorament judicial' perquè no es refien d'un advocat d'ofici perquè 'el govern grec està criminalitzant els voluntaris'. En un contacte amb Cugat.cat, Montesinos ha assegurat que Masmitjà encara no ha passat a disposició judicial i que aquest divendres esperen tenir més notícies.

De la seva banda, el delegat del Patí Hoquei Club Sant Cugat, Gus de los Santos, ha expressat a Cugat.cat la preocupació per la situació de Masmitjà, de qui ha lloat la feina activa que ha tingut sempre la jugadora amb els més desfavorits, els quals ja havia ajudat al Brasil i a l'Àfrica.

Gus de los Santos

Estem seguint la informació des d'Internet. Estem angoixats i preocupats. No sabem què pot passar. Volem lloar la seva actitud amb els problemes dels altres. Sempre ha estat molt sensible. El club només li pot agrair la seva tasca i estarà molt pendent del que va passant.


Gus de los Santos ha explicat que Masmitjà, que ha jugat diverses temporades al club santcugatenc, es va tornar a incorporar a l'equip fa uns mesos, durant el mercat d'hivern, després de tornar d'una estada al Brasil. Masmitjà és originària d'Osona i té 29 anys. La jugadora va marxar a Idomeni fa dues setmanes i tenia previst tornar dilluns a Catalunya.

El paper del govern
El departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors de la Generalitat ha contactat amb diferents actors del govern grec per aclarir els motius de la detenció. Segons fonts del departament a l'ACN, s'han posat en contacte amb el consolat de Grècia a Barcelona, amb l'ambaixada de Grècia a Espanya i amb el ministeri d'Exteriors del país hel·lè.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.