El comitè de treballadors d'HGC contradiu Comín i assegura que Salut va derivar 3.300 pacients al centre


  • Comparteix:

El comitè dels treballadors de l'Hospital General de Catalunya nega que només s'hi derivessin 46 pacients de la sanitat pública durant l'any passat, tal com va dir el conseller de Salut, i assegura que es van atendre 3.321 usuaris per aquesta via. En una reunió aquest dijous amb l'alcaldessa, Mercè Conesa, els empleats s'han mostrat preocupats per la sortida del centre del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT), que diuen podria fer perillar entre 150 i 180 llocs de treball.

La presidenta del comitè, Roser Morraja, ha explicat que senten que des del departament se'ls 'dóna llargues', ja que han demanat dues reunions amb Comín i encara no han rebut resposta. Morraja ha explicat que, més enllà dels llocs de treball que podrien perdre's, l'usuari també es veuria perjudicat.

Roser Morraja

Estem fent una sanitat per l'entorn, ve molta gent de Vallès i la societat hi sortiria perdent. Aquesta gent on anirà? No són només 46. Són 3.321, que és el que ens ha passat direcció.


L'alcaldessa ha assegurat que des de l'equip de govern no es critica la decisió de Salut, tot i que ha posat de manifest el compromís de l'Ajuntament per minimitzar l'impacte en els treballadors del centre i en el servei que reben els pacients.

Mercè Conesa

Com a Ajuntament analitzem la qüestió amb dues visions: com una pèrdua de competitivitat de la sanitat a Sant Cugat, pública o privada, i com un conflicte laboral.


L'Ajuntament i el comitè han acordat que demanaran una reunió conjunta amb el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, per evitar l'afectació en els llocs de treball i en la competitivitat i la qualitat del servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.