L'Encabronada dels Diables de Sant Cugat arriba amb moltes novetats l'últim cap de setmana d'abril

El dissseny de la imatge i el cartell d'enguany són obra d'Alba Nerys / Foto: Diables Sant Cugat

Societat

Publicat el 17/abr/16 per Maria Cusó

La 6a edició de l'Encabronada dels Diables de Sant Cugat se celebrarà el darrer cap de setmana d'abril amb dues novetats destacades: una ubicació nova i la incorporació de 15 'foodtrucks' a les tradicionals parades d'artesans. Per primera vegada, l'acte central no es farà a la plaça d'Octavià sinó davant l'ajuntament per garantir el descans dels veïns de la plaça d'Octavià. Durant tres dies, la ciutat s'omplirà de foc, percussió, concerts, tallers i activitats adreçades a tots els públics.

El cap de colla de Diables, Èric Ricart, explica que el canvi d'ubicació es deu a les queixes dels veïns del centre davant la quantitat d'actes que se celebren a l'entorn del Monestir.

Èric Ricart

L'Ajuntament, a conseqüència de les queixes dels veïns, han volgut descentralitzar les festes que es fan a la plaça d'Octavià. Com que nosaltres no podíem anar molt lluny, vam decidir que la millor ubicació era davant l'ajuntament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Es tracta de la 6a edició del que fins al 2015 es coneixia com a Diada dels Diables. És una jornada al voltant del foc que, com explica Ricart, té un triple objectiu: apropar la cultura del foc als santcugatencs, animar internament els membres de la colla i donar a conèixer els Diables a la ciutat. Precisament, la promoció de la colla és un dels reptes més importants de l'entitat aquest 2016 ja que, com explica Ricart, és 'curiós que en una ciutat de la mida de Sant Cugat només hi hagi una colla de diables'.

Eric Ricart

A Sant Cugat hi ha un punt important que cal destacar: som una població de 90.000 habitants però només tenim una colla de diables. Si vas a Sabadell o a Rubí hi ha més d'una colla de diables.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El menjar, la música i l'artesania també tindran presència a la festa que es desenvoluparà també a la Rambla del Celler.