AVAN rep un premi de Caixa Sabadell per millorar l'autonomia a la llar dels malalts neurològics


  • Comparteix:

L'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), que té una delegació a Sant Cugat des de principis d'any, ha rebut un premi de la Fundació Caixa Sabadell per impulsar un programa d'atenció domiciliària als malalts neurològics. El guardó, de 2.500 euros, servirà per finançar el 60% dels costos d'adaptació de les llars dels malalts per tal d'augmentar la seva autonomia.

El programa, que funciona des del mes de gener, està destinat a l'assessorament i la formació de familiars per facilitar la vida diària dels malalts neurològics, a través de l'adaptació dels espais i els estris d'ús quotidià a les seves necessitats. L'objectiu és que els malalts neurològics aconsegueixin un grau elevat d'autonomia a la llar. Ho explica la gerent d'AVAN, Meritxell Alós.

Meritxell Alós

Un terapeuta va a casa de l'afectat i fa un estudi de les dificultats que troba a la seva llar. L'objectiu és adaptar els espais per aconseguir l'autonomia del malalt.


El programa pretén aconseguir que les persones amb qualsevol tipus de malaltia neurològica siguin autònomes per portar a terme les activitats del dia a dia, com ara dutxar-se, sense dependre d'altres persones. Segons Meritxell Alòs, una cosa tan simple com aquesta pot millorar molt la qualitat de vida dels malalts.

Meritxell Alós

Mantenir l'autonomia al propi domicili és molt important. Hi ha molta diferència entre poder dutxar-te sol o haver de dependre d'un altre.


De moment, el programa d'autonomia a la llar no ha rebut cap sol·licitud per part dels socis santcugatencs d'AVAN. Des de l'associació han explicat que el programa encara és poc conegut, però han afegit que la concessió del premi de la Fundació Caixa Sabadell els ha permès arribar a un major nombre d'afectats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.