Personal de l'escola Merit School, afectat pel brot de gastroenteritis per consum d'aigua envasada


  • Comparteix:

Una font de la marca Eden / Foto: ACN

Una font de la marca Eden / Foto: ACN

El brot de gastroenteritis per consum d'aigua envasada per l'empresa Eden Spring ha afectat set treballadors de l'acadèmia d'anglès Merit School, ha confirmat una de les mestres a Cugat.cat. La majoria dels professionals ja ha tornat a la feina després que el brot es declarés la setmana passada. L'empresa va retirar la garrafa de la font d'aigua divendres passat però no ha estat fins aquest dilluns que ha confirmat a l'escola l'existència d'una partida d'aigua en mal estat.

L'inici del brot va produir-se a mitjans de la setmana passada, quan alguns mestres van haver d'abandonar les aules a mitja classe per vòmits. Divendres l'empresa Eden Spring va retirar la garrafa i va netejar la font davant la possible existència d'una partida d'ampolles defectuosa, ha explicat la professora, Gemma Seijo.

No obstant això, no va ser fins al cap de setmana que els afectats van relacionar la gastroenteritis dels treballadors amb el brot investigat pel departament de Salut. Seijo ha afirmat que ha estat aquest dilluns quan la companyia s'ha fet responsable del brot davant el centre.

Gemma Seijo

No se'ns ha constatat el brot fins al dilluns al matí. L'empresa va trucar per informar de la possibilitat que hi hagués una partida de garrafes contaminades i que davant del dubte vindrien a recollir-les.


Cap dels alumnes de l'escola, ubicada al carrer de Gorina, ha resultat afectat pel brot ja que la font d'aigua està situada a la sala de professors.

El brot: les dades
Els afectats ja són 3.166 persones, segons la Generalitat. Tots són treballadors d'empreses de la demarcació de Barcelona i alguns punts de Tarragona. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha apuntat que la infecció s'hauria produït 'en origen' en algun dels passos d'envasament de l'aigua de la font d'Arinsal a Andorra. Les autoritats andorranes extreuran mostres a la font i investigaran el procés d'envasament, tot i que les anàlisis es faran conjuntament amb Catalunya.

En un comunicat, Eden Spring assenyala que continua investigant l'origen del problema i ofereix col·laboració a les autoritats sanitàries andorranes. L'empresa lamenta profundament el malestar dels afectats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.