L'associació Salvar el Archivo de Salamanca reclama a la Generalitat el retorn de 400.000 documents


  • Comparteix:

Els papers es troben a l'ANC

Els papers es troben a l'ANC

L'associació Salvar el Archivo de Salamanca reclama a la Generalitat 400.000 documents que van ser retornats a Catalunya 'de forma indeguda'. L'entitat considera que aquests lligalls pertanyen a entitats i persones de províncies no catalanes i que han de tornar a l'Arxiu General de la Guerra Civil Espanyola. Part dels documents catalans incautats per les tropes franquistes estan guardats a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) de Sant Cugat.

L'associació també considera que la Generalitat està incomplint la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que obligava el govern a retornar els documents que no es podien tornar als seus legítims propietaris. Una reclamació que l'associació ha reivindicat coincidint amb la querella que ha interposat contra el sotsdirector general dels Arxius Estatals, Severiano Hernández Vicente, per no haver digitalitzat, diu, tots els papers que van sortir de Salamanca, ha recollit el diari 'Ara'.

L'associació va demandar la Generalitat el 2014 davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel 'segrest' dels documents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.