El Paga-li Joan vol recuperar el seu esplendor amb la implicació dels dansaires més petits


  • Comparteix:

El ball del vano i el ram es balla per Sant Pere, el 29 de juny

El ball del vano i el ram es balla per Sant Pere, el 29 de juny

El tradicional ball del Paga-li Joan vol recuperar, aquest any, un espai central dins les activitats de la Festa Major. És per això que els seus organitzadors han fet una crida als més petits perquè tornin a implicar-s'hi, després d'uns anys amb escassa participació dels dansaires més joves. Les escoles de la ciutat ja han començat a ensenyar el ball, fet que fa preveure un rebuf de la participació dels menuts.

Els organitzadors del ball del vano i el ram han reiterat que cal que els més petits es tornin a sentir atrets pel Paga-li Joan, una activitat que, asseguren, facilita el sentiment d'identitat amb Sant Cugat i la integració dels nouvinguts. En aquest sentit, les escoles de la ciutat ja han començat a impartir classes d'aquesta dansa tradicional, fet que permet pensar que el proper 29 de juny el ball del vano i el ram podria recuperar part de l'esplendor que havia tingut en anys anteriors. Ho diu Josep Pros, de la Comissió de Festa Major.

Josep Pros

Ara s'ensenya el Paga-li Joan a les escoles, i això ja ha començat a donar els seus fruits.


Les inscripcions pel Paga-li Joan continuen obertes, tot i que els assajos ja han començat. Tothom qui vulgui, a partir dels 6 anys, es pot adreçar a la Casa de Cultura o a la seu del Club Muntanyenc per apuntar-se. Els assajos s'allargaran fins el 21 de juny, i el ball es farà per Sant Pere, com marca la tradició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.