El 97% dels arbitratges de Sant Cugat són reclamacions de telecomunicacions i subministraments


  • Comparteix:

Primera vista arbitral a la ciutat el 2010 / Foto: Gencat

Primera vista arbitral a la ciutat el 2010 / Foto: Gencat

El 97% de les vistes arbitrals que es fan a la seu de Sant Cugat de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC) són per reclamacions relacionades amb les empreses de telecomunicacions i subministraments. Movistar, Vodafone, Endesa, Orange i Iberdrola encapçalen el llistat de companyies que es porten a mediació a través d'aquest sistema que vol evitar el col·lapse dels jutjats. A Sant Cugat des del 2010 s'han fet 148 vistes arbitrals de les quals un 90% s'han resolt a favor del consumidor.

L'objectiu de la Junta Arbitral és agilitzar els tràmits i reduir despeses per solucionar conflictes sense haver de recórrer a la justícia. Sant Cugat ofereix aquest servei als ciutadans des del 2010 tot i que entre l'octubre de 2012 i el maig de 2015 el servei ha estat paralitzat per la saturació provocada pels casos de les preferents.

La responsable de l'OMIC, Mercè Álvarez, ha explicat a Cugat.cat que les empreses que reben més reclamacions són també les que tenen un servei més efectiu per resoldre-les.

Mercè Álvarez

Aquestes empreses, que són les que més reclamacions tenen, també tenen departaments específics per aquestes atendre les reclamacions. Són les que més reclamacions tenen però són també les que millor funcionen a l'hora de resoldre-les.


L'any que s'han produït més vistes arbitrals ha estat el 2010 amb 51 casos seguit pel 2011 amb 48 i el 2012 amb 29. Després de tres anys d'aturades, el servei es va reprendre el 2015 amb 14 casos i enguany que se n'han fet sis en una única sessió al març.

Sant Cugat es va convertir en seu de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC) el 2010 per facilitar que els santcugatencs poguessin resoldre els conflictes entre els consumidors i empreses sense haver-se de desplaçar a Barcelona.

L'arbitratge és voluntari i només es pot fer si les dues parts en conflicte l'accepten. La resolució de les vistes, els laude, són de compliment obligatori i tenen els mateixos efectes que una sentència judicial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.