Sant Cugat se suma a un projecte pioner per controlar la fertilitat dels senglars


  • Comparteix:

Sant Cugat se suma a un projecte pilot per al control de la fertilitat en senglars mitjançant la immunocontracepció que es posarà en marxa el setembre. Es tracta del primer projecte d'aquestes característiques a Europa i es durà a terme amb la col·laboració dels ajuntaments de Terrassa, Matadepera i Vacarisses, la Diputació de Barcelona i un grup d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La prova pilot es farà sobre un nombre d'exemplars d'entre 50 i 100, amb una durada de quatre anys d'estudi, per obtenir uns resultats representatius.

Les administracions implicades han decidit impulsar el projecte davant la preocupació de l'augment de la presència de senglars a les zones urbanes i periurbanes, on no es pot caçar i on els animals troben refugi i aliment per a la subsistència.

La prova pilot farà servir una vacuna que ja ha donat bons resultats en cérvols als Estats Units i en senglars en captivitat al Regne Unit. L'estudi està coordinat pel Grup de Recerca sobre Infertilitat (GRI-BCN) de la UAB, que lidera el professor Manel López-Béjar.

L'objectiu de la iniciativa és posar fre al ritme de reproducció que està assolint el senglar en aquests indrets, disminuir el nombre d'incidències i millorar la convivència amb l'espècie.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.