Els Gausacs apadrinen la primera colla castellera de Londres


  • Comparteix:

Els santcugatens són una de les colles padrines dels Castellers de Londres / Foto: Gausacs

Els santcugatens són una de les colles padrines dels Castellers de Londres / Foto: Gausacs

Els Gausacs, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona han apadrinat els Castellers of London. L'apadrinament ha d'ajudar la colla anglosaxona en el seu camí de consolidació, creixement i expansió del fet casteller a la societat britànica. La vinculació dels santcugatencs amb els camises vermelles es deu al fet que un dels impulsors d'aquesta colla és Jan Creixell, integrant històric dels Castellers de Sant Cugat i resident a Londres.

L'apadrinament es va formalitzar el 20 de març durant l'assemblea celebrada al local d'assaig dels londinencs, al nord de la ciutat. El secretari dels Gausacs, Ferran Ballester, explica que és un honor per a la colla ser padrins dels anglosaxons i que assumeixen el càrrec amb molta responsabilitat.

Ferran Ballester

Per nosaltres és un honor que ens hagin demanat ser padrins, però també és un grau de responsabilitat perquè quan apadrines algú és perquè creus que li pots transmetre algunes de les teves característiques com a colla.


Els Castellers of London van néixer el 2015 i la seva presentació oficial va tenir lloc el 18 de juliol al Youth Fest de Tottenham. La colla està integrada per una cinquantena de persones, majoritàriament catalans, que resideixen a la capital anglesa. El principal objectiu dels vermells és difondre el fet casteller mitjançant actuacions i organitzant assajos regulars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.