Rotondes de Sant Cugat, 'batejades' amb noms d'oficis i estris per rememorar el passat agrícola de la ciutat


  • Comparteix:

Imatge d'un dels nous cartells / Foto: Localpres

Imatge d'un dels nous cartells / Foto: Localpres

L'Ajuntament ha posat noms d'oficis i estris en places i rotondes de Sant Cugat per rememorar el passat agrícola de la ciutat, com havia aprovat el ple municipal al 2014. Aquesta setmana ha finalitzat la col·locació de les plaques identificatives de diverses vies urbanes.

Els principals criteris d'assignació que la Comissió de Nomenclàtor ha seguit han estat, d'una banda i principalment, el de recuperar noms que rememoressin el passat agrícola de Sant Cugat, ja que la principal activitat de la ciutat havia estat fins fa poques dècades la vinculada al món agrari. D'altra banda, es pretén fixar en la mesura del possible denominacions ja popularitzades i, finalment, assignar denominacions en termes de facilitació de la ubicació segons criteris lògics.

Els noms adjudicats són els següents:

- A les sis rotondes que hi ha en aquests moments a la Via Augusta, amb noms d'oficis tradicionals passen a dir-se: plaça dels Carreters, plaça dels Traginers, plaça dels Boters, plaça dels Basters, plaça dels Pagesos i plaça dels Cistellers.

- A les sis rotondes que hi ha a l'eix viari format per l'avinguda de la Clota, carrer de Cerdanya i carretera de Vallvidrera, els noms tenen relació amb la producció del vi i oficis o eines: plaça de les Aixades, plaça dels Arreus, plaça del Xic, plaça de la Verema, plaça de les Portadores i plaça del Vi.

- Al barri de Can Sant Joan, a l'encreuament entre l'avinguda d'Europa i els carrers del Danubi i del Sena, és la plaça de Can Sant Joan.

- Al Sector Oest de Mira-sol, plaça de la Molta, plaça de la Batuda, plaça de la Collita, plaça de la Llaurada, plaça de la Sembra, plaça de la Sega, plaça del Blat, plaça de l'Era, plaça dels Abats.

- A la Ronda Nord a Coll Favà, la que ara es coneix popularment amb el nom de Pirulí, serà la plaça de Coll Favà. La rotonda que toca amb l'avinguda de Roquetes serà plaça de l'Oli, la rotonda de l'Avinguda de Cerdanyola a l'entrada del municipi serà plaça de Cerdanyola; la rotonda prevista a la carretera de Rubí, a l'entrada del municipi, es dirà plaça de Rubí; la rotonda de l'Avinguda de Cerdanyola al davant del Parc de la Pollancreda serà la plaça de la Pelleria, en referència a l'antiga pelleria que hi havia abans allà; la rotonda de la Rambla del Celler amb Cèsar Martinell és a partir d'ara la plaça del Celler i la rotonda del carrer Pau VI passa a dir-se plaça de Joan Pau II.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.