Els treballadors d'HGC es concentren aquest dimarts i dijous per demanar explicacions a Comín


  • Comparteix:

Els treballadors d'HGC, convocats aquesta setmana a diverses concentracions

Els treballadors d'HGC, convocats aquesta setmana a diverses concentracions

El comitè d'empresa d'IdcSalut Quirón Hospital Universitari General de Catalunya (idcQHGC) convoca diverses mobilitzacions, la primera aquest dimarts, per protestar per la decisió de la Generalitat d'excloure el centre de la xarxa sanitària pública. La concentració serà a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, a les deu del matí, i arriba després que l'hospital hagi anunciat un ERO al desembre que afectarà 147 professionals. L'altra protesta serà una concentració aquest dijous davant al Parlament.

La primera protesta porta per lema 'HGC perdrà 147 llocs de feina. Treballadors en lluita: ni a l'atur, ni la població desatesa'. La presidenta del comitè d'empresa, Roser Morraja, afirma que desconeixen el 'pla social' que el conseller de Salut, Toni Comín, va anunciar per 'minimitzar' l'impacte sobre la plantilla.

Roser Morraja

Nosaltres volem saber quin pla tenen. Volem reclamar que cap treballador es quedi sense feina per motius polítics.


La representació dels treballadors, amb CCOO com a sindicat majoritari, ha estimat que unes 200 persones podrien acudir a la trobada. Morraja ha dit que, a hores d'ara, no tenen notícies de la proposta de reunió amb l'Ajuntament de Sant Cugat i la conselleria de Salut.

Aquest dilluns, el conseller ha assegurat que els hospitals comarcals podran absorbir també els treballadors de l'HGC i la Clínica del Vallès afectats per la sortida d'aquests centres de la xarxa sanitària pública, ha informat a Cugat.cat CCOO. Aquesta mesura forma part del 'pla social' de Comín.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.