El Casal de Joves, el nou projecte de districte del consell de barri de la Floresta


  • Comparteix:

El president del consell de barri, Ramon Piqué, es dirigeix als assistents

El president del consell de barri, Ramon Piqué, es dirigeix als assistents

El consell de barri de la Floresta ha anunciat aquest dijous que vol dotar el districte d'un Casal de Joves, la proposta del qual ja ha lliurat a l'Ajuntament. Per tirar endavant la iniciativa, el consell optarà en primer lloc per incloure el projecte en la campanya municipal dels pressupostos participatius i, si no és possible, vehicularà una part a través del procés participatiu per decidir la partida de lliure disposició del districte. La idea seria que l'Assemblea de Joves de la Floresta gestionés el futur equipament.

La comissió de treball educativa de barri ha presentat al centenar d'assistents la proposta que el consell basa en la manca d'un equipament diari per a joves en horari de tardes. L'òrgan considera que el Cau de la Floresta, el Centre Obert Can Llobet, el Club Olimpyc i el Casino no s'ajusten a les necessitats d'aquests col·lectius que, creuen, perden la vinculació amb el barri en no tenir un equipament per a les seves necessitats.

El projecte del casal treballaria els segments dels 12 als 17 anys i dels 18 als 29 a partir de la fórmula de gestió cívica i ciutadana amb una entitat -l'Assemblea de Joves- que gestioniaria l'equipament. El president del consell, Ramon Piqué, ha remarcat la importància d'aquest espai per a la Floresta.

Ramon Piqué

És un dels projectes més importants que tenim sobre la taula. L'interessant d'aquest projecte és que el fan possible joves i també entitats del barri.


Tot i que no hi ha el cost del projecte sobre la taula, Piqué aposta perquè els pressupostos participatius de Sant Cugat puguin assumir la iniciativa. En cas contrari, el consell optaria per finançar el casal amb una part de la partida de lliure disposició i buscar altres fórmules amb l'Ajuntament per cobrir la resta. Pel que fa a les ubicacions del casal, Piqué ha dit que estan estudiant dues localitzacions: al costat del Cau al Centre Obert Can Llobet i a la zona de columnes que hi ha sota el Centre Social i Sanitari.

Procés participatiu per a la lliure disposició
Entre dilluns que ve i l'1 de juny, està obert el període per presentar propostes a les quals destinar la lliure disposició (80.000 euros). Del 6 a 15 de juny es farà la validació tècnica i el 22 de juny se celebrarà un consell extraordinari per presentar les propostes. Aquestes es difondran entre el 23 i 28 de setembre perquè siguin votades pels florestans el 29 i 30 del mateix mes en unes urnes ubicades a la sortida de l'escola La Floresta, al Centre Cívic i a la plaça de l'Estació.

Cada veí podrà votar tres projectes que consideri prioritaris i podrà conèixer el resultat de les votacions el 30 de setembre. Per presentar propostes, s'ha d'omplir un formulari a la web del districte, Lafloresta.info

Lliure disposició de 2014 i 2015
El districte disposa de més de 178.000 euros corresponents a les partides dels últims dos anys i romanents anteriors que ja tenen destinació. Els projectes acordats suposen una despesa extra de 24.000 euros, que assumirà l'Ajuntament i que puja el total a 203.200 euros. Entre la dotzena de projectes decidits destaquen l'ampliació del paviment a Mas Fortuny (94.600 euros) i la instal·lació de reixes a cunetes perilloses a la Muntanyesa Sud (40.000) i d'una escala de fusta al Bosc Literari (36.500).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.