El Centre Pont atén una trentena d'usuaris al CAR de Sant Cugat cinc anys després d'obrir portes


  • Comparteix:

Una de les usuàries en un dels entrenaments que es fan al Centre Pont

Una de les usuàries en un dels entrenaments que es fan al Centre Pont

El Centre Pont atén persones amb discapacitat física i mobilitat reduïda al CAR de Sant Cugat des de fa cinc anys i acull en l'actualitat una trentena d'usuaris. El projecte forma part de la Fundació Isidre Esteve i té l'objectiu que els seus usuaris puguin entrenar per incorporar-se posteriorment a un gimnàs convencional. Després del bon funcionament a Sant Cugat, la fundació va decidir obrir un altre centre a Vigo on 25 persones són ateses.



La fundació Isidre Esteve va néixer el 2011, arran de l'accident d'Esteve, corredor de ral·li, que al 2007 el va deixar en cadira de rodes. La cofundadora i directora del centre, Lídia Guerrero, explica que la reincorporació d'Esteve al gimnàs i la seva millora van inspirar la creació del Centre Pont.

Lídia Guerrero

Com que molts gimnasos no estan preparats per a gent discapacitada, vam pensar fer un centre que fes de pont entre el final de la rehabilitació i la vida normalitzada. Volíem que, a través de l'esport, el centre els ajudés a refer una mica la vida i els preparés per accedir a qualsevol altra instal·lació esportiva convencional.


Fa un any que una de les usuàries del centre, la santcugatenca Mercè Altarriba, assisteix a les instal·lacions. Des que va començar a entrenar, la seva qualitat de vida, assegura, ha augmentat substancialment.

Mercè Altarriba

Jo queia a terra i no em podia aixecar, però ara puc caure i m'aixeco.


La fundació també imparteix cursos de fitness amb atenció a la discapacitat física i a la mobilitat reduïda per a entrenadors de gimnàs.

Altres projectes
La Fundació Isidre Esteve participa en altres projectes com el 'coixí intel·ligent', que serveix per evitar les úlceres que es generen a persones que han d'estar molta estona assegudes. També treballa amb la cadira de rodes 'Do it Yourself' que ha ideat un santcugatenc en col·laboració amb l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.