Manifest dels monitors de l'esplai Pica-Roca


  • Comparteix:

Després de set mesos preparant la nostra festa dels 30 anys i d'haver fet la instància amb cinc mesos d'antelació, a tres setmanes del dia de la festa ens comuniquen que no ens donen la plaça que havíem demanat, la plaça de Barcelona. Que l'haurem de fer al sorral de la Casa de Cultura.

Tres setmanes abans, ens diuen que no ens donaran 'policlins' perquè com que la Casa de Cultura té lavabos, no ens calen. Els dissabtes, la Casa de Cultura tanca a les nou del vespre així que a partir d'aquesta hora ens haurem d'aguantar el pipí o pixar al carrer. Tres setmanes abans, després de tenir tots els concerts decidits i tancats, ens diuen també que a les dotze haurem de plegar. Tot això, tenint reunions amb la tècnica de Joventut de l'Ajuntament, que sap des de gener tots els detalls de la festa.

Volíem creure que aquesta ciutat tenia en compte les seves entitats, aquelles entitats i aquell teixit associatiu del qual tant farda i tant poc cuida. I no són només 30 anys fent esplais, són 30 anys sent els grans invisibles. Tots els anys demanant local sense resposta n'és un exemple.

Entenem perfectament que hi ha d'haver una rotació de places per no destorbar el descans dels veïns. Ara bé, després de tants mesos de negociació i a poc temps vista, creiem que el fet que ens desplacin d'aquesta manera és un exemple de com les entitats estem a mercè de les decisions d'un Ajuntament que només mira per un perfil de veïns i gira l'esquena a les entitats com l'esplai.

Sembla mentida però la cosa no acaba aquí. Només fa unes setmanes que ens van dir que no ens donarien tècnic de so. I des d'aleshores en busquem un que puguem pagar perquè de ganes i d'il·lusió ens en sobra, però de diners no. Com la majoria d'entitats d'aquesta ciutat, som precaris.

Acumulem molts mesos de feina redactant un projecte per poder aconseguir que el nostre Ajuntament ens ajudi.

I des d'aquí fem un crida a totes les entitats per no deixar-se vendre per aquest Ajuntament mentider, que farda de l''smart' que vol ser, i que no s'adonen del que són i el que tenen a la ciutat: una colla de joves, infants i famílies que volen poder fer la seva festa també a la ciutat. Que les places i els barris són també per celebrar i fer festa. Perquè el poble es fa als carrers.

Celebrarem el nostre trentè aniversari al sorral, sense 'policlins', pagant de la nostra butxaca els tècnics de so i plegant a mitjanit. Però una cosa us podem assegurar: som imparables. Ni les retallades ni les males maneres d'aquest ajuntament ens faran perdre les ganes, ni l'energia i, sobretot, no ens faran callar.

EQUIPS DE MONITORS DE L'ESPLAI PICA-ROCA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.