Avui entra en vigor la campanya per la prevenció d'incendis forestals 2004


  • Comparteix:

Des d'avui i fins el proper 15 de setembre cal tenir especial cura al bosc.

Des d'avui i fins el proper 15 de setembre cal tenir especial cura al bosc.

Avui comença la campanya de prevenció d'incendis forestals a Sant Cugat, que s'allargarà fins el 15 de setembre. Com cada any per aquestes dates, l'Ajuntament ha editat un tríptic amb les recomanacions bàsiques per evitar focs forestals. Entre els principals consells, destaca la prohibició de fer foc al bosc o la necessitat de mantenir terrenys i jardins nets de vegetació i brossa.

Entre les principals recomanacions, l'Ajuntament recorda que està prohibit encendre fogueres, llençar focs d'artifici o deixar deixalles al bosc o a 500 metres d'una zona boscosa. També està prohibit fer fogueres de Sant Joan o cremar brossa sense una autorització

En cas de tenir un jardí o un terreny dins una zona boscosa, cal mantenir-lo net i ben cuidat, i amb una separació clara entre la vegetació i la vivenda. També és important no acumular llenya ni dipòsits de combustible i mantenir sempre a mà algun dipòsit d'aigua. Per al cap del parc de bombers de Sant Cugat - Rubí, Jordi Pallejà, cal ser estrictes amb aquestes coses i denunciar l'incompliment d'aquestes mesures si es dóna el cas.

Jordi Pallejà

Hi ha gent que té els voltants de casa bastant bruts, i a vegades hi ha propietaris que no viuen als terrenys i el tenen brut. Això s'ha de denunciar.


En el mateix sentit s'ha expressat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha recordat que tots som responsables i hem de contribuir a evitar aquests incendis, evitant o denunciant actituds negligents o perilloses.

Eduard Pomar

Hem d'evitar que hi hagi persones que actuin de forma irresponsable. Molts incendis són per actituds negligents que es podrien haver evitat.


En cas de trobar-se amb un incendi o indicis que aquest pugui produir-se, el primer que cal fer és avisar els bombers trucant al telèfon d'emergències 112.

Un cop fet això, s'aconsella retirar tots els objectes combustibles del voltant de la casa, tancar-se hermèticament i desconnectar els subministraments de butà, gas natural o electricitat. També cal omplir d'aigua banyeres i altres recipients, vestir-se amb roba de cotó mullada, i deixar els documents i objectes de valor dins el cotxe, per si cal marxar ràpidament de l'immoble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.