Josep Maria Mainat: 'M'ha tocat viure un moment apassionant de la història de la humanitat'


  • Comparteix:

Mainat ha ofert la xerrada al SC Trade Center

Mainat ha ofert la xerrada al SC Trade Center

El que ha aconseguit la ciència els darrers 30 anys és impressionant i encara ho serà més el que s'aconseguirà en els propers. Aquest és el pronòstic del músic, cantant, productor televisiu i ara divulgador científic Josep Maria Mainat, que ha exposat la seva passió per la ciència i la tecnologia als assistents a la xerrada d'aquest dijous al SC Trade Center. Mainat ha presentat el seu llibre 'Ciència optimista' en un acte organitzat per l'Aula d'Extensió Universitària (AEU) per a la gent gran que ha aplegat prop de 200 socis de l'entitat.

ESCOLTA-HO

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista

'L'ésser humà s'ha adaptat ràpidament a tot. La tecnologia més avançada, sovint, no es pot distingir de la màgia. Quan van sortir la llum, el telèfon i la televisió eren meravellosos i ara són quotidians. Els nens petits, quan veuen un llibre, hi passen el dit com s'hi fos una tauleta electrònica'.

'Sóc un apassionat de la ciència. M'empasso molts llibres i revistes científiques, sobretot vinculats a la tecnologia. La meva primera professió va ser programador informàtic, molt abans que La Trinca. He fet moltes coses, però sempre m'ha apassionat la ciència'.

'M'ha tocat viure un moment apassionant de la història de la humanitat. La ciència i la tecnologia han fet una explosió cada vegada més accelarada i no en som conscients'.

'La humanitat s'autoregula: sempre hi ha algú que pot fer coses perilloses amb la tecnologia. Durant la Guerra Freda hi havia la por que algú apretés el botó vermell i no ha passat res. Som prou llestos per no autodestruir-nos. Jo confio bastant en la humanitat i en les persones'.

'Jo gaudeixo bastant de tot el que faig. Cantant m'ho vaig passar pipa. Vam fer La Trinca i ens ho vam passar bé. Després vam descobrir la televisió i també ens ho vam passar bé. Sóc una persona optimista que s'ho passa bé'.

'No espero res de les eleccions espanyoles'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.