El TSJC anul·la la modificació del PGM a Torre Negra que va passar el sòl de l'àmbit a no urbanitzable


  • Comparteix:

Torre Negra

Torre Negra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la modificació del PGM a l'àmbit de la Torre Negra aprovada el 2012, un pas que havia canviat la classificació de la major part dels sòls del sector de la condició d'urbanitzable no delimitat a la de no urbanitzable. L'Ajuntament ha anunciat que presentarà un recurs de cassació al Suprem i que modificarà de nou el PGM per mantenir el sòl no urbanitzable en aquest entorn. Mentrestat, el sòl continua sent no urbanitzable perquè la decisió judicial no és ferma. La sentència es deu a un recurs contra la modificació que va presentar l'empresa Josel, del grup de Núñez i Navarro, principal propietària de terrenys a la zona.

El TSJC ha anul·lat la modificació perquè incloïa un informe que defensava els valors mediambientals de l'àmbit de la Torre Negra, una singularitat que diversos tribunals no van reconèixer. En aquest sentit, la sentència remarca que la modificació del PGM ara anul·lada es va basar en ordenacions territorials i d'espais naturals que havien rebut pronunciaments contraris.

Tot i això, la decisió del TSJC reconeix la competència de l'Ajuntament per decidir la classificació del sòl. De fet, el consistori tramitarà una modificació del PGM per mantenir el sòl de Torre Negra com a no urbanitzable. Segons un comunicat de l'Ajuntament, no s'inclourà l'informe ambiental citat en la sentència.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb l'empresa Núñez i Navarro i està a l'espera de la seva valoració sobre aquesta sentència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.