El curs d'estiu de la Unipau abordarà les conseqüències dels conflictes armats


  • Comparteix:

El curs es desenvolupa al Centre Borja / Foto: Unipau

El curs es desenvolupa al Centre Borja / Foto: Unipau

La 31a edició del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau tractarà des d'una visió àmplia les conseqüències dels conflictes armats. El programa arrencarà el 7 de juliol i s'allargarà fins al 13, i tindrà lloc un any més al Centre Borja. La presentació del seminari serà el 8 de juny amb la presència de l'activista pels drets humans Maryam Al-Khawaja.

Aquesta nova edició del curs d'estiu vol ser la continuïtat de l'anterior, com ha explicat la directora de la Unipau, Neus Sotomayor.

Neus Sotomayor

Aquest any tractarem les conseqüències dels conflictes armats. És la continuïtat del curs de l'any passat, en el qual vam tractar les causes dels conflictes.


Així, la 31a edició del curs abordarà aspectes de les conseqüències dels conflictes armats com les víctimes, els refugiats, l'impacte socioeconòmic i mediambiental, els crims de guerra, la reconstrucció del teixit social i les iniciatives per la pau. També tractarà les relacions a Euskadi i conflictes encara no resolts com els de Palestina i el Sàhara Occidental.

Per això la Unipau ha convidat més d'una trentena de ponents com Colin Archer, secretari general de l'International Peace Bureau, una organització mundial premiada per promoure la pau arreu del món, que farà el discurs inaugural del curs. També hi passaran experts com el professor de la Universitat de Georgetown Felipe Gómez Isa, el president de Metges Sense Fronteres a Espanya, José Antonio Bastos; el portaveu de la plataforma 'Stop Mare Mortum', Toni Borrell; la investigadora d'Amnistia Internacional Donatella Rovera i la coordinadora del Grup d'Estudis Africans, Itziar Ruiz Giménez.

El programa d'aquest any es presentarà el dimecres 8 de juny a les set de la tarda a la sala de conferències del Monestir. La presentació serà a càrrec del president de la Unipau, Arcadi Oliveres, i la tinenta d'alcalde de Ciutadania, Susanna Pellicer. A més, l'activista defensora dels drets humans de Bahrain exiliada a Dinamarca Maryam Al-Khawaja oferirà una conferència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.