L'equip de govern veu factible la vianantització del carrer de la Creu i situa l'inici d'obres aquest any


  • Comparteix:

Carrer de la Creu

Carrer de la Creu

L'equip de govern preveu iniciar aquest any les obres per vianantitzar el carrer de la Creu, al barri del Monestir, i així connectar l'eix de vianants que va de la plaça de Lluís Millet fins a l'avinguda de Cerdanyola. És una actuació que arribarà després que l'àrea d'Urbanisme hagi fet una avaluació positiva de la prova pilot en aquesta via, tallada al trànsit els caps de setmana des de novembre per dinamitzar l'espai com a zona comercial i passeig veïnal.

El director d'àmbit d'Urbanisme, Toni Serra, ha explicat a Cugat.cat l'objectiu final de l'actuació.

Toni Serra

Volem allargar aquest eix de vianants i saltar la barrera física que suposa l'avinguda de Francesc Macià. Suposa connectar molt més bé el barri del Monestir i Sant Francesc amb el casc històric.


La prova pilot apostava per una via de 'prioritat invertida', referent als carrers on l'ús ciutadà i comercial està per sobre del vehicle. El tall de trànsit és fruit de l'acord assolit el 2014 amb l'Associació de Veïns i Comerciants del Monestir.

L'actuació entra en els objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) i recull l'esperit del Pla del Centre, iniciat el 2000, que va comportar una progressiva vianantització del centre.

Aquest projecte també inclou la vianantizació del carrer d'Abat Guillem d'Avinyó, que va de l'avinguda de Francesc Macià fins al carrer de Montserrat.

Altres actuacions
Els plans de l'equip de govern en vianantització del centre també passen per completar-la als carrers de Balmes i Sant Medir, que ja tenen vianantitzat el tram superior i que ho estaran en un futur fins a la Rambla del Celler. Igual que el carrer de la Creu, la junta de govern ha acordat l'aprovació inicial del projecte i estan a l'espera de revisar el període d'al·legacions.

Un altre projecte és la nova ordenació viària de la rotonda ubicada a les avingudes de la Clota, Can Bellet i Can Graells. L'àrea d'Urbanisme ha afirmat que l'actuació consistirà a ampliar el perímetre de la rotonda per aconseguir un gir més còmode dels vehicles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.