La biòloga Núria López-Bigas guanya l'11è Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica


  • Comparteix:

Núria López-Bigas / Foto: UPF

Núria López-Bigas / Foto: UPF

La biòloga Núria López-Bigas ha guanyat l'11è Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica, dotat amb 50.000 euros. El jurat ha reconegut la seva contribució al desenvolupament de nous mètodes bioinformàtics per l'estudi dels genomes del càncer. El treball de López-Bigas obre nous camins per la classificació dels malalts de càncer d'acord amb les mutacions que porten els tumors i avançar així a la implantació de les teràpies individualitzades més adequades per cada pacient. En aquesta edició del Premi Fundació Banc Sabadell s'han presentat un total de 53 candidatures amb perfils d'investigació bàsica, clínica i epidemiològica.

L'acte de lliurament del premi se celebrarà el 12 de juliol a la seu del Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès i reunirà a destacats representants de la comunitat científica. La trobada tindrà la presència de la guanyadora, alguns dels guardonats en les anteriors edicions, els membres del jurat, els representants institucionals, la comunitat mèdica, els centres d'investigació, les universitats d'arreu de l'Estat i inversors interessats en els projectes d'investigació.

López-Bigas ha destacat que aquest guardó ajuda a donar visibilitat a la investigació biomèdica i al fet que la societat conegui les persones que fan recerca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.