FGC adaptarà les estacions de Sarrià i el Putxet a persones amb mobilitat reduïda


  • Comparteix:

L'estació de Sarrià serà adaptada per encabir-hi ascensors / Foto: FGC

L'estació de Sarrià serà adaptada per encabir-hi ascensors / Foto: FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb vuit estacions a Sant Cugat, ha començat les obres d'adaptació de les estacions de Sarrià i el Putxet a persones amb mobilitat reduïda. Amb aquestes obres l'operador completa l'adequació de totes les seves instal·lacions a aquest col·lectiu.

El cost de les obres de Sarrià serà d'uns dos milions d'euros. L'amplada de les andanes de l'estació sarrianenca i l'actual configuració dels seus accessos no permet la instal·lació d'ascensors. L'actuació consisteix en la supressió d'una de les quatre vies i la construcció d'una gran andana central on s'instal·larà un ascensor que arribarà fins al vestíbul. A l'altre extrem de les dues andanes que quedaran, es col·locaran dos ascensors més

Les actuacions que es faran al Putxet estan pressupostades en un milió i mig i consistiran en l'ampliació de l'edicle de la plaça de Joaquim Folguera per fer possible la instal·lació d'un ascensor al seu interior. Aquest elevador connectarà amb el pas existent sobre les vies i amb l'andana descendent.

El subdirector general d'Infraestructures Terrestres de la Generalitat, David Prat, assegura que aquesta adeqüació era un objectiu molt esperat per FGC.

David Prat

Amb aquestes actuacions quedarà tota la xarxa adaptada. És un objectiu complert del qual estem molt orgullosos perquè culmina la feina de molts anys.


Les obres s'acabaran d'aquí a uns deu mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.