Alumnes del Thau viatjaran a Silicon Valley gràcies al projecte Macbeth, guanyador del premi Repte Emprèn


  • Comparteix:

Les sis alumnes guanyadores / Foto: CaixaBank

Les sis alumnes guanyadores / Foto: CaixaBank

Sis alumnes de l'escola Thau de Sant Cugat viatjaran a Silicon Valley després de guanyar el premi Repte Emprèn 2016 amb el projecte Macbeth, una tela multiusos pensada per a les persones refugiades. La proposta de l'escola santcugatenca és una dels cinc guanyadores d'un total de 1.313 del concurs organitzat per l'Obra Social la Caixa.

Les 26 persones premiades viatjaran aquest juliol a l'epicentre mundial de la innovació tecnològica on afrontaran diferents desafiaments per millorar els seus projectes. Els reptes han estat proposats pels cinc 'partners' dels Premis Repte Emprèn (Fundació Everis, Eurest, SegurCaixa Adeslas, Hewlett Packard Enterprise i KPMG). En el cas de la proposta santcugatenca, el desafiament l'ha efectuat HP i consisteix a incorporar tecnologia a la tela. Ho ha explicat la membre de l'equip Maria Casserras.

Maria Casserras

El nostre repte és introduir tecnologia a la manta, com un GPS.


Què és Macbeth?
Les sis alumnes de 4t d'ESO de l'escola Thau han ideat una tela multiusos destinada al benestar de les persones refugiades, que es pot fer servir com a portanadons, farcell i manta, i per una banda és impermeable i per l'altra és de folre polar. A més, disposa d'unes butxaques per posar-hi 'hot packs', unes bossetes que quan se sacsegen proporcionen escalfor. La idea neix després que les estudiants hagin contactat amb l'ONG Proactiva Open Arms, que va posar de manifest les necessitats dels refugiats. L'objectiu de la iniciativa és poder posar la manta en ús, segons Casserras.

Maria Casserras

Volem que la nostra manta es distribueixi al màxim nombre d'ONG possibles i que arribi als refugiats.


Aquest dimecres la directora adjunta de la Fundació bancària La Caixa, Elisa Durán, ha presidit la cerimònia d'entrega dels premis juntament amb els representants de les empreses que donaran suport als cinc projectes seleccionats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.