La plaça d'Octavià acollirà l'11 de juny una lectura pública de 'Don Quijote de la Mancha'


  • Comparteix:

Don Quixot i Sancho Panza / Foto: Commons - Jules David

Don Quixot i Sancho Panza / Foto: Commons - Jules David

El Centro Castellano Manchego, el Centro Popular Andaluz (CPA) i la tertulia literaria 'Los libros de Alonso Quijano' de Sant Cugat organitzen una lectura pública de 'Don Quijote de la Mancha' dissabte de la setmana que ve a la plaça d'Octavià amb motiu del 400 aniversari de la mort de Miguel de Cervantes. L'acte forma part d'un programa d'activitats que tindrà lloc entre aquest dissabte i el 17 de juny.

L'expert en Cervantes Augusto-José Alegret López és l'encarregat de la coordinació de les activitats, que tenen com a plat fort la lectura pública del dia 11. Alegret ha donat més detalls d'aquesta activitat, que regalarà una moneda de 10 cèntims amb la cara de Cervantes als participants.

Augusto José Alegret

Som uns devots d'aquesta obra. És una obra universal, no només de la literatura espanyola sinó de la literatura de tots els temps.


Després de l'estiu, les entitats preparen més activitats com la representació de les obres teatrals 'Matar a Cervantes' i 'Navidad en casa de Sancho Panza' a l'octubre i al desembre.

Programa d'actes
-Dissabte, 4 de juny (Casa de Cultura, 19:00): conferència 'Cervantes y el Quijote en Barcelona' a càrrec de Francisco Morales Priego i lectura d'un conte quixotesc i tres sonets d'Augusto-José Alegret López.

-Dissabte, 11 de juny (plaça d'Octavià, (10:00-14:00): lectura pública d''El Quijote'.

-Divendres, 17 de juny (CPA, 19:00-20:30): conferència 'La vida de Cervantes contada por él mismo' a càrrec de Francisco Morales Priego i projeccions amb Juan Ramón Marbá, 'el Trobador de la Segarra'

-Divendres, 17 de juny (CPA, 21:00-22:30): sopar amb menú quixotesc (preu a definir)

Sant Cugat i el Quixot
L'Ajuntament dóna suport al Centro Castellano Manchego en la commemoració del 400 aniversari de la mort de Miguel de Cervantes en les Setmanes Culturals de l'entitat. La decisió és fruit d'una moció original del PP amb la incorporació esmenes d'ERC-MES i ICV-EUiA. Tots els partits han donat suport a la iniciativa, excepte la CUP-PC, que s'ha abstingut.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.