Netejar el bosc, bucs d'assaig i un circuit d'iniciació al BTT, propostes per a la lliure disposició de la Floresta


  • Comparteix:

La Floresta ja té propostes per a la seva partida de lliure disposició

La Floresta ja té propostes per a la seva partida de lliure disposició

Netejar el bosc i crear bucs d'assaig i un circuit d'iniciació al BTT són algunes de les 23 propostes que els veïns i les entitats de la Floresta han presentat al procés participatiu per decidir la destinació de la partida de lliure disposició de 80.000 euros del districte. La majoria dels projectes estan relacionats amb educació i lleure (31,8%), medi ambient (22,7%), mobilitat i urbanisme (18,2%), esports (18,2%) i patrimoni i memòria (9,1%).

El president del consell de barri de la Floresta, Ramon Piqué, s'ha felicitat per la bona acollida que ha tingut el procés participatiu.

Ramon Piqué

Pensem que és una manera més transparent i més participativa i, per tant, més enriquidora per a la comunitat florestana.


Entre les propostes vinculades a l'educació i el lleure, hi ha crear una xarxa d'espais naturals de jocs infantils aprofitant l'entorn natural i començar-la a les pistes de Can Llobet. També es proposa crear locals d'assaig per a músics al soterrani del local de l'Associació de Veïns i Propietaris de la Floresta.

L'apartat de medi ambient porta projectes com finançar i impulsar una campanya de recollida de deixalles en zona forestal o criar libèl·lules i alliberar-les perquè eliminin el mosquit tigre. En el capítol de mobilitat i urbanisme, apareixen propostes com instal·lar voreres i enllumenat entre les places del Centre i de l'estació. Els veïns també consideren necessari construir unes escales de fusta que connectin la plaça de l'estació i el carrer de Bonavista.

En esports, hi ha la demanda de construir un rocòdrom públic a la part posterior del Centre Social i Sanitari, i habilitar la zona boscosa posterior al complex esportiu de Can Llobet per fer un circuit d'iniciació al BTT. L'àmbit de patrimoni i memòria té proposats projectes com habilitar el soterrani del local de l'Associació de Propietaris i Veïns per fer un museu sobre la història del districte i la creació d'una web interactiva sobre el tema.

Procés participatiu per a la lliure disposició
Fins al 15 de juny es farà la validació tècnica de les propostes i el 22 de juny se celebrarà un consell extraordinari per presentar les propostes. Aquestes es difondran entre el 23 i 28 de setembre perquè siguin votades pels florestans el 29 i 30 del mateix mes en unes urnes ubicades a la sortida de l'escola La Floresta, al Centre Cívic i a la plaça de l'Estació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.