Gairebé 600 alumnes de centres de Sant Cugat comencen avui la selectivitat


  • Comparteix:

Alumnes fent la selectivitat / Foto: ACN

Alumnes fent la selectivitat / Foto: ACN

591 alumnes procedents dels instituts i col·legis santcugatencs afronten aquest dimarts la primera jornada de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), la popular selectivitat, que juntament amb la mitjana del batxillerat, dóna ponderadament la nota d'accés per accedir a estudis universitaris. L'institut Angeleta Ferrer, amb 82, torna a ser, com en darrers anys, el centre que més estudiants envia aquest curs a fer l'examen, mentre que l'institut Leonardo da Vinci, amb 28, és el que menys hi aporta. Les proves duren tres dies i els estudiants dels centres educatius de la ciutat s'hauran de desplaçar fins a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per examinar-se.

La xifra d'alumnes de centres santcugatencs que cursen la selectivitat és gairebé un 3% inferior a la de l'any passat, xifra que representa 18 alumnes menys. Els centres que més alumnes aporten són l'institut Angeleta Ferrer (82), l'escola Àgora (70) i el Viaró (68). Els que menys alumnes envien a les PAU són l'institut Leonardo da Vinci (28), Esart (30) i el CAR (31).

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d'estudiants.

En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes (llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera, història o història de la filosofia) i una matèria de modalitat. Els alumnes que obtinguin un cinc de mitjana entre la nota de batxillerat (té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%, si la qualificació d’aquesta fase general és com a mínim de 4), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d’accés a la universitat. La validesa d'aquesta qualificació és indefinida.

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de Cicle Formatius de Grau Superior, els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat. Amb les dues millors qualificacions, una vegada ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar, es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts. Les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica caduquen als dos anys.

Hi haurà 152 tribunals ubicats en seus universitàries i alguns centres de secundària, distribuïts en 18 poblacions: Barcelona, Vic, Bellaterra, Sabadell, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Mataró, Canet de Mar, Girona, Olot, Figueres, Lleida, La Seu d’Urgell, Tarragona, Reus i Tortosa.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 29 de juny per Internet al portal https://accesnet.gencat.cat. En el moment de la consulta dels resultats, podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. Tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació igual o superior a nou punts en la fase general de les PAU rebran una distinció de la Generalitat.

Més de 32.000 estudiants s'han matriculat enguany a les PAU. 26.161 del total d'alumnes matriculats corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs escolar el batxillerat, 2.672 són estudiants amb matrícula lliure (procedents de batxillerat d'altres anys amb o sense PAU) i 2.814 són estudiants provinents de cicles formatius de grau superior que s'examinen d'alguna assignatura en la fase específica.

Els centres santcugatencs i els alumnes que envien
Institut Angeleta Ferrer: 82 alumnes
Institut Arnau Cadell: 46 alumnes
Institut Leonardo da Vinci: 28 alumnes
Institut Joaquim Pla i Farreras: 52 alumnes
Escola La Farga: 56 alumnes
Escola El Viaró: 68 alumnes
Escola Pureza de María: 40 alumnes
Escola Nuestra Señora d'El Pinar: 37 alumnes
Escola Àgora: 70 alumnes
Escola Europa: 51 alumnes
Esart: 30 alumnes
Centre d'Alt Rendiment (CAR): 31 alumnes



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.