Sant Cugat es compromet amb les persones refugiades amb diferents iniciatives


  • Comparteix:

Foto de família dels implicats en els actes

Foto de família dels implicats en els actes

Sant Cugat acull fins al 7 de juliol un conjunt d'actes de sensibilització sobre la crisi humanitària de les persones refugiades amb motiu del seu dia mundial, que es commemora el 20 de juny. L'acte central serà el dissabte 18 amb una taula rodona, actes solidaris i actuacions repartits entre el Casal TorreBlanca i la plaça d'Octavià.

Sant Cugat és des del setembre passat ciutat refugi i es compromet, amb el vistiplau de tots els grups polítics municipals, a donar suport a la població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània.

Eduard Unzeta, coordinador local d'Oxfam Intermon, que col·labora amb la programació, ha criticat l'immobilisme de la Unió Europea davant aquesta situació.

Eduard Unzeta

Per posar en evidència la manca de resposta europea, destaquem que només a Jordània hi ha quatre milions de persones desplaçades. A la Unió Europea només hem acollit un milió de refugiats. Això diu molt de com s'està gestionant aquí.


Representants de l'Agrupament Escolta Berenguer el Gran, presents a la presentació de la programació, han explicat que a partir del 29 de juny 19 membres d'aquest cau començaran a visitar alguns camps de refugiats per aportar el seu gra de sorra amb diferents tallers.

Activitats més destacades
-Dijous, 16 de juny. Projecció del documental 'District Zero', a les nou del vespre al Celler Modernista.

-Dissabte, 18 de juny. Taula rodona: 'Quatre punts de vista sobre la vida refugiada', a les deu del matí, al Casal TorreBlanca.

-Dissabte, 18 de juny. Acte central del Dia internacional de les persones refugiades entre les sis de la tarda i les nou del vespre a la plaça d'Octavià.

-Dissabte, 18 de juny. Concert solidari amb les persones refugiades a les nou del vespre al Casal TorreBlanca.

-Diumenge, 19 de juny. Acte pels drets de les persones refugiades a les sis de la tarda al Centre d'Art Maristany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.