Radio Taxi Sant Cugat aposta per la mobilitat sostenible amb un 30% de la flota respectuosa amb el medi ambient


  • Comparteix:

L'Associació Radio Taxi Sant Cugat aposta per la mobilitat sostenible amb un 30% de la flota de vehicles respectuosa amb el medi ambient. L'empresa ha incorporat recentment dos vehicles totalment elèctrics de la marca BYD, dos híbrids i dos cotxes de baixa emissió de gasos contaminants.

Tot i que la voluntat de la companyia és augmentar el nombre de taxis d'aquestes característiques, el seu president, Javier Moreno, ha alertat que a Sant Cugat encara queda molta feina a fer ja que encara no hi ha cap punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics.

Javier Moreno

No hi ha cap lloc per fer una càrrega ràpida a Sant Cugat. Els que hi ha tarden quatre hores a carregar la bateria i no és rendible. Els cotxes elèctrics han de baixar a Barcelona a carregar i l'autonomia és de 250 o 300 quilòmetres i a la ciutat en fem una mitjana de 300-400 cada dia.


Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha anunciat que està previst que al setembre entri en funcionament un punt de recàrrega ràpida a la parada de taxis del CAP La Mina. Un altre dels inconvenients amb els quals es troba l'associació és el tipus de cotxe elèctric que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) té homologat, segons Moreno.

Javier Moreno

El problema que tenim a Sant Cugat és que els vehicles elèctrics que estan homologats a l'àrea metropolitana són vehicles petits. Aquí volem oferir aquest servei amb vehicles de gamma alta, que siguin d'una bona mida.


Actualment la flota de la companyia té un vuitantena de vehicles dels quals 27 són poc contaminants.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, el tinent d'alcalde de Mobilitat, Damià Calvet, la tinenta d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny i la regidora d'Innovació, Joana Barbany, han assistit a la presentació dels nous vehicles que s'ha fet aquest divendres a la plaça de la Vila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.