La Generalitat desplegarà mesures per evitar accidents de trànsit amb senglars


  • Comparteix:

A Collserola hi ha entre 800 i 1.400 senglars / Foto: Creative Commons

A Collserola hi ha entre 800 i 1.400 senglars / Foto: Creative Commons

La Generalitat ha detectat 158 trams d'accidents amb animals salvatges, entre ells la carretera de la Rabassada, i aplicarà mesures com el tancament perimetral per impedir que hi accedeixin. Ho ha explicat aquest dilluns el director general d'Infraestructures i Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, que també ha detallat que es procedirà a senyalitzar les vies amb plafons reflectants i a eliminar vegetació perquè els animals puguin veure les carreteres i no s'hi apropin.

Als 6.000 quilòmetres de xarxa viària que gestiona la Generalitat, s'hi han produït 8.267 accidents causats per animals entre el 2010 i el 2014. Aquesta xifra representa un terç més que la comptabilitzada en l'anterior estudi, que comprèn el període 2007-2011. Pel que fa als accidents amb víctimes, la xifra és de 501, un 3% més que al quinquenni anterior. Flores ha afirmat que la causa d'aquest increment és l'augment de fauna, fet que genera una incidència directa en la sinistralitat viària, sobretot amb porcs senglars i cérvols.

Xavier Flores

La població d'animals salvatges ha crescut i això provoca que el factor de risc s'incrementi.


Els animals que suposen el principal maldecap a la xarxa viària són els ungulats -porcs senglars i cérvols- que han estat implicats en gairebé 5.000 dels més de 8.000 casos. En l'últim període, aquests animals han estat implicats en un 45% més d'accidents. En els darrers anys, aquestes espècies estan experimentant una singular expansió. Cada any es cacen 40.000 senglars i es calcula que el cens és de 120.000. El senglar és, particularment, l'animal que més sinistralitat provoca. Està implicat en el 87% de casos.

La sinistralitat provocada per animals li costa a la Generalitat una mitjana de 13,5 milions d'euros l'any. Cada accident té un cost de 8.000 euros per danys al vehicle i costos administratius, policials i d'equips de conservació.

Per territoris, a les comarques gironines, amb un 25%, és on més accidents s’han registrat. Ponent, amb un 19%, i l’àrea metropolitana de Barcelona, amb un 16%, són altres zones especialment conflictives. Per contrari, les Terres de l’Ebre, amb menys d'un 5%, és el territori més segur en aquest sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.