Neteja, vigilància i informació, claus en la campanya de prevenció d'incendis 2016


  • Comparteix:

La campanya de prevenció d'incendis forestals tindrà lloc entre aquest dimecres i el 15 de setembre amb una crida a la col·laboració ciutadana perquè tingui una actitud cívica al bosc i avisi, davant de qualsevol indici, al 112. Ho han dit aquest dimarts l'alcaldessa, Mercè Conesa, i el cap del Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat, Ramon Viladrich, que esperen que el risc d'incendi d'enguany sigui 'moderat', ja que es preveu un agost més humit que l'any anterior. L'Ajuntament torna a destinar 168.000 euros a les tasques de manteniment de les franges de protecció en camins i carrers i en la neteja de 68 hectàrees.

El terme municipal de Sant Cugat té un 40% de zona forestal i, per incidir en la conscienciació ciutadana, el consistori ha iniciat la campanya de comunicació 'Protegim el nostre bosc'. A través de 4.000 'flyers' que es repartiran a les bústies de les llars més susceptibles de veure's afectades per un incendi, es donen consells tant de prevenció com d'acció. Així, es demana per exemple evitar l'ús de tanques de vegetació com el xiprer o el bruc, que són molt inflamables, i avisar als serveis d'emergències quan es detecti un incendi.

El cap del Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat, Ramon Viladrich, considera clau la prevenció per mantenir la seguretat.

Ramon Viladrich

El millor és prevenir i, per tant, tota la ciutadania ha d'estar atenta perquè no hi hagi situacions de risc que puguin provocar un incendi.


Aquest any s'han declarat 10 incendis que han cremat 0,37 hectàrees de matolls i arbrat. Durant tot el 2015 van cremar 0,42 hectàrees. L'alcaldessa ha explicat que, malgrat que la campanya comença ara, es fa feina durant tot l'any i ha posat en valor la feina conjunta que fan els Bombers, l'Ajuntament, l'ADF, Protecció Civil i la resta de ciutadania.

Mercè Conesa

A Sant Cugat el 40% del territori és massa forestal i n'hem de ser conscients. Tots en som responsables i hem de tenir civisme.


Enguany els vuit integrants de la brigada d'obres municipal i els membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil han rebut una formació per actuar en cas que calgui una primera intervenció abans que arribin els Bombers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.