Òmnium farà arribar la Flama del Canigó a totes les llars que ho desitgin


  • Comparteix:

Les activitats s'han presentat aquest dimarts a la seu de l'entitat cultural

Les activitats s'han presentat aquest dimarts a la seu de l'entitat cultural

Tots els santcugatencs que vulguin celebrar la seva revetlla de Sant Joan amb la flama del Canigó ho podran fer ja que Òmnium Cultural repartirà quinqués per endur-se aquest símbol. És una de les novetats que l'entitat ha introduït a la celebració d'enguany juntament amb la participació d'alumnes de 6è de primària en la cercavila de la flama. A més, el foc recuperarà part de la seva simbologia de renovació, ja que qui ho desitgi podrà abocar a les flames coses inservibles no reciclables que tinguin un significat especial. L'encarregat de llegir el manifest serà el periodista santcugatenc i president del consell assessor de Cugat.cat, Jofre Llombart.

Els membres de la Unió Ciclista seran els encarregats de dur la Flama del Canigó fins a la plaça de la Vila en bicicleta. Allà, diverses entitats i alumnes de 6è de primària de les escoles Joan Maragall, Thau i l'Avenç agafaran el relleu i amb fanalets duran la flama en cercavila i la faran arribar a diferents punts de la ciutat. Amb aquesta participació es vol simbolitzar la renovació de la simbologia de la Flama del Canigó que mai no s'apaga.

D'altra banda, la foguera adquirirà enguany un nou significat de renovació i per això hi haurà la possibilitat d'abocar al foc elements no reciclables. El fil conductor, però, de tota la iniciativa és compartir. Ho ha dit el membre de la Comissió de Cultura Popular d'Òmnium Jaume Angerri, que ha anunciat que els santcugatencs es podran endur la flama.

Jaume Angerri

Tindrem un quinqué perquè cada persona es pugui emportar la Flama del Canigó a casa com a continuïtat d'aquest símbol. Formem part d'una cultura que ens agermana.


L'encesa de la foguera i la lectura del manifest tindran lloc a la plaça d'Octavià a partir de tres quarts de nou del vespre. La iniciativa té el suport municipal ja que el ple va certificar el compromís de potenciar la celebració de Sant Joan com la festa nacional dels Països Catalans. Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Hi posem el nostre gra de sorra pel que considerem que ha de ser el reconeixement de la indentitat i dels drets del nostre país.


Enguany, l'arribada de la Flama del Canigó tindrà continuïtat amb la revetlla de Sant Joan, que s'allargarà fins ben entrada la matinada a la plaça d'Octavià. L'entitat ha organitzat un sopar popular de carmanyola a dos quarts de deu del vespre i la festa començarà amb l'orquestra The Covers Band a les onze i música de discjòquei a partir de les dues de la matinada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.