Un santcugatenc, director del projecte de begudes espirituoses i licors del Celler de Can Roca

Joan Carbó és el director de l'Esperit Roca

Societat

Publicat el 22/jun/16 per Albert Prat

El santcugatenc Joan Carbó és el director de l'Esperit Roca, un projecte del Celler de Can Roca per investigar, crear i divulgar l'elaboració de licors i begudes espirituoses amb segell català. Carbó, enòleg i enginyer agrònom, treballa per crear nous vins i aiguardents inspirant-se en el passat i basant-se ens els productes de la terra.

Un dels objectius del projecte és recuperar una cultura de l'elaboració de begudes alcohòliques a Catalunya a partir de productes propers, basant-se en receptes tradicionals, des dels vins d'herbes de l'època romana fins a begudes elaborades amb fruites diverses. Això sí, sense posar-se límits i incorporant també coneixements de la resta del món. Carbó ho ha explicat en declaracions a Cugat.cat.

Joan Carbó

La idea és no posar-nos límits, mirar enrere, entendre el que s'ha fet per mirar el que s'ha fet. A partir d'aquí, reunir aquest coneixement i transmetre'l per crear un nou moviment a l'entorn de les begudes alcohòliques casolanes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El projecte pretén també recopilar i estructurar aquest coneixement per poder-lo divulgar posteriorment, bé sigui amb la publicació de les receptes i els mètodes o a partir de xerrades i conferències que puguin contribuir a revitalitzar la cultura de l'elaboració de begudes alcohòliques que, segons Carbó, està en perill.

Joan Carbó

Estem en un moment de degeneració, regressió i destrucció. Avui vas a qualsevol establiment i et serveixen tequila, whisky, rom, ginebra i no et donen opció a preparar un combinat amb una beguda local.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El primer producte d'aquesta investigació podria ser publicat en els propers dos anys.