Els Gausacs imaginen el seu futur local amb una performance efímera


  • Comparteix:

Els Gausacs han escenificat aquest dissabte el seu futur local social amb una performance a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. Els camises verdes han aixecat diversos castells dins una peça d'arquitectura efímera de 14 metres d'alçada que representava, a escala real, l'espai volumètric del futur local, ideat pels alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) i seleccionat entre sis projectes pels Castellers de Sant Cugat. Tot i així, la colla i l'ETSAV han posat sobre la taula una nova possibilitat per a seu social, que s'encabiria a l'interior de la Sala Canigó de l'antiga seu del Club Muntanyec.

La construcció efímera ha estat la materialització del taller que els alumnes de l'ETSAV van desenvolupar a nivell teòric durant el primer trimestre de l'any. Coque Claret, responsable del taller, ha assenyalat que només es tracta d'una maqueta, ja que si fos definitiu s'hauria de fer d'un altre material.

Coque Claret

Els assajos no cabrien dins la biblioteca, cal que sigui una estructura molt alta. Per mostrar com seria hem fet aquesta maqueta, tot i que si fos realitat hauria de ser amb materials més resistents.


La presidenta dels Gausacs, Gemma Aristoy, explica que l'acció d'aquest dissabte és simplement una idea i que, a partir d'aquí, cal treballar per veure com es materialitza un nou local d'assaig que 'corre pressa' als Gausacs.

Gemma Aristoy

Tot això era un projecte, una idea d'una manera de treballar de manera triangulada: l'Ajuntament, l'ETSAV i Castellers. A partir d'aquí, hem de veure com ho hem de materialitzar per tenir el nou local d'assaig que, realment, ens corre pressa per poder tirar endavant amb la colla.


Per això, els Castellers de Sant Cugat també han presentat una altra opció que preveu adaptar la Sala Canigó a les necessitats de l'entitat. Un dels caps de colla, Biel Samsó, afirma que el 'bon desenvolupament' que està tenint el grup, que els porta a afrontar construccions de gran envergadura, fa que el nou local sigui 'una necessitat urgent'.

Biel Samsó

Fa 20 anys que busquem un espai propi d'assaig, ens trobem moltes limitacions on estem. I, per una colla que està fent una evolució com la nostra, creiem que comença a ser una necessitat bastant bàsica poder tenir un local propi.


La pluja no ha aigualit la presentació d'aquest dissabte ja que ha permès als santcugatencs veure pujar diversos castells dins una bombolla de plàstic de grans dimensions il·luminada per dins. Els responsables del projecte han explicat a Cugat.cat que volen portar aquesta construcció efímera a d'altres parts de la ciutat per poder donar visibilitat al projecte i no descarten tornar-la a muntar per Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.