Els Gausacs es treuen l'espina i descarreguen la Catedral a Vilanova


  • Comparteix:

5 de 8 dels Gausacs / Foto: Bernat Picornell

5 de 8 dels Gausacs / Foto: Bernat Picornell

Els Castellers de Sant Cugat han descarregat aquest diumenge a Vilanova la Catedral. És el primer 5 de 8 descarregat de l'any, després de carregar-lo a Sabadell. Els camises verdes també han descarregat el 4 de 8 i el 3 de 8 en una de les millors actuacions de la seva història. A la plaça dels Bordegassos, els Gausacs també han estat acompanyats per la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró.

És la tercera vegada que la colla local porta a plaça aquest castell conegut com la Catedral. Els Gausacs van descarregar-la per primera vegada durant la seva Diada el novembre passat. Un dels caps de colla dels camises verdes, Biel Samsó, ha assenyalat que el 5 de 8 a Vilanova ja estava previst a primera ronda.

Biel Samsó

Al calendari ho teniem programat així. Les camises han acompanyat i els assajos també i avui tocava fer-lo i descarregar-lo després de la decepció de Sabadell. La colla ha respost, i és especialment important fer-lo en primera ronda.


Samsó admet que la colla guanya moral amb aquesta construcció.

Biel Samsó

Dóna un toc de moral a la colla. Per nosaltres la fita més important és el fet de plantejar tres actuacions seguides portant el 5 de 8, dues d'elles fora de casa. Requereix molta gent i no hem anat curts cap vegada.


Els Bordegassos han descarregat el 5 de 7 i la torre de 7, a més d'un intent desmuntat de 4 de 8 i un intent de 4 de 7 amb agulla. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descarregat el 5 de 8, el 4 de 8 amb agulla i el 3 de 8. Els Capgrossos han descarregat el 2 de 8 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.