Sant Cugat destinarà una ajuda de 100.000 euros a tres ONG que treballen per a persones refugiades


  • Comparteix:

Concentració a favor de les persones refugiades

Concentració a favor de les persones refugiades

Les ONG Acció Solidària i Logística, Proactiva Open Arms i Acnur, que treballen amb persones refugiades, rebran una ajuda de 100.000 euros del consistori per al desenvolupament de la seva tasca. Tots els partits, tret del PP que s'ha abstingut, han votat a favor de la moció de l'Assemblea de Voluntaris pels Refugiats, presentada a través d'ICV-EUiA, la CUP-PC i ERC-MES.

ESCOLTA-HO

El govern local ha retirat una moció alternativa per possibilitar un acord de ciutat i ha demanat el suport dels partits en la modificació pressupostària de 100.000 euros que ha anunciat per al ple de juliol. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ja ha avançat que aquest diners no sortiran de l'àrea de Cooperació i Serveis a les Persones.

Mercè Conesa

Tenim les nostres prioritats també. Demanem que l'Associació de Voluntaris pels Refugiats s'integri a la Taula de Cooperació.


L'equip de govern no estava d'acord amb el fet que es predeterminin quines entitats rebran aquesta ajuda sense abans passar per un procés participatiu. No obstant això, els convergents han retirat la moció ja que els proposants argumentaven que la problemàtica demana ja una solució, després que el punt quedés sobre la taula fa dos mesos.

Des d'ICV-EUiA, un dels partits transmissors de la moció de l'assemblea, s'ha mostrat inquietud sobre quan es farà efectiva l'ajuda. Ho ha explicat la portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

El fet que es porti a aprovació al proper ple em fa preguntar quan es farà efectiva aquesta donació. L'important és que això es pugui fer.


La majoria de partits han agraït el gest de Convergència que ha impedit haver d'escollir entre la moció original i l'alternativa en un tema 'sensible'. El PP s'ha abstingut a l'espera d'abordar el debat sobre la quantitat a destinar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.