La Festa Major Alternativa aplicarà un protocol de detecció i acció contra les agressions masclistes


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa

Moment de la roda de premsa

La comissió feminista de l'Assemblea de la Festa Major Alternativa (FMA) aplicarà un protocol de detecció de comportaments masclistes i d'actuacions contra possibles agressions durant la celebració. La campanya, que vol ser una eina de prevenció, ajuda i acompanyament, demana a les afectades que contactin amb l'organització a la barra de la FMA per rebre atenció.

L'assemblea no té detectats casos concrets a la FMA, però 'sí ens diferents espais d'oci'. Per això, el col·lectiu vol fer una aportació en la lluita contra la violència de gènere en totes les seves manifestacions. En aquest sentit, la comissió promotora de la campanya distingeix tres tipus d'agressió masclista: el 'micromasclisme', consistent en afalagaments o elogis; la violència 'invisible', relativa al control o l'aïllament dels amics; i l'agressió física.

Uns comportaments que les responsables de la campanya analitzaran en funció del context que expliqui l'afectada. Les promotores també han remarcat que, amb el protocol, volen fer un servei d'acompanyament i no substituir el mecanismes que hi ha a la ciutat per atendre víctimes de violència masclista. Ho explica la membre de la FMA Júlia Bolao.

Júlia Bolao

Està previst en aquest protocol avisar els Mossos si la persona agredida ho vol, però pensem que ha de tenir altres eines per poder donar-li resposta.


Les organitzadores animen la resta d'espais de la Festa Major a aplicar el protocol que, de cara a l'any vinent, ampliaran per combatre també actituds xenòfobes i transfòbiques. També remarquen que l'autodefensa és una resposta 'legítima' per fer front a actuacions masclistes, fruit segons la comissió feminista de la societat patriarcal existent. Ho ha detallat la membre de la FMA Laura Gené.

Laura Gené

L'autodefensa feminista va des d'un 'aquesta floreta no m'acaba d'agradar' a agafar les maletes i marxar.


La Festa Major Alternativa se celebrarà del 29 de juny al 2 de juliol al parc de l'Scalextric.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.