L'ADF demana no abaixar la guàrdia davant el risc d'incendi tot i el bon estat dels boscos


  • Comparteix:

Les pluges de la primavera han millorat les perspectives de la vegetació

Les pluges de la primavera han millorat les perspectives de la vegetació

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Cugat adverteix que, tot i que el risc d'incendis es manté moderat, la vegetació comença a assecar-se i, si no plou en abundància, podria augmentar ràpidament el perill de foc. Especialment la vegetació més fina, propera a camps de conreu, comença a mostrar els primers signes i, tot i que les pluges de la primavera van millorar molt la situació del bosc, encara arrossega un dèficit hídric.

La vegetació fina és la que més ràpidament crema i la que provoca incendis més perillosos. El cap de l'Agrupació de Defensa Forestal de Sant Cugat, Iñaki Ferreira, assenyala que la vegetació està verda, però que comença a donar signes de sequera.

Iñaki Ferreira

Depèn molt de les zones. A camps de conreu i zones properes, la vegetació és més seca. Veus que està verda, però que a sota hi ha molt material mort. Depèn més del tipus de vegetació que de zones concretes.


Ferreira assenyala que per afrontar aquests mesos d'estiu l'agrupació augmenta la vigilància, especialment en aquestes zones amb vegetació fina. El terme municipal de Sant Cugat té un 40% de zona forestal i l'Ajuntament ha destinat 168.000 euros a tasques de manteniment de les franges de protecció en camins i carrers, i en la neteja de 68 hectàrees



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.