El seguici d'inici de Festa Major dóna el tret de sortida a sis dies de celebració a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'arribada dels Gausacs a la plaça de la Vila ha posat el punt final al seguici d'inici de Festa Major

L'arribada dels Gausacs a la plaça de la Vila ha posat el punt final al seguici d'inici de Festa Major

El seguici d'inici de Festa Major ha donat el tret de sortida a sis dies de celebracions i a més de 360 activitats a Sant Cugat. El repic de campanes, la traca de petards i els trabucaires s'han encarregat de posar en marxa la festa grossa que ha omplert els carrers del centre amb música, dansa i la tradició d'una desena d'entitats culturals de la ciutat.



La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat ha estat l'encarregada d'organitzar aquest inici de festa que per primera vegada ha disposat d'un protocol específic de regulació, una reclamació històrica de l'entitat que va ser aprovada per unanimitat al ple de maig.

El president de la Coordinadora, Francesc Picornell, ha explicat a Cugat.cat què suposa donar el tret de sortida de la Festa Major.

Francesc Picornell

El seguici és la manera de donar a conèixer els entremesos. És un motiu de felicitat perquè just aquest any s'ha aprovat el protocol de seguici de Festa Major, que és la manera de blindar-lo, de donar-li forma, i que tothom vegi els entremesos i la cultura popular que tenim a Sant Cugat.


La cercavila ha començat, com és habitual, a les set de la tarda a l'avinguda de Cerdanyola amb el passeig de Torre Blanca i ha seguit pel carrer de Santiago Rusiñol, la plaça dels Quatre Cantons, el carrer de Francesc de Moragas, la Rambla del Celler i ha arribat a la plaça de la Vila. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha animat els santcugatencs a viure la festa grossa.

Mercè Conesa

Amb molta il·lusió veiem moltes persones amb ganes d'aquesta Festa Major tan participativa amb moltes activitats. Les entitats ho han organitzat d'allò més bé. Animo tothom que gaudeixi molt des del civisme, però també des de les ganes de viure intensament aquesta ciutat.


El punt final del seguici ha estat l'ajuntament, des d'on s'ha llegit el pregó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.