La Unipau estrena el curs d'estiu amb el focus posat sobre l'educació i la comprensió per aturar les guerres


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres presenta el 31è curs d'estiu de la Unipau

Arcadi Oliveres presenta el 31è curs d'estiu de la Unipau

Promocionar la cultura de la pau a través de l'ensenyament i que els diferents bàndols d'un conflicte facin un exercici de comprensió mútua podrien ser dos de les claus per acabar amb les guerres arreu del món. És la idea que s'ha desprès aquest dijous en la sessió inaugural del 31è curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau(Unipau), que enguany aborda les conseqüències dels enfrontaments armats i que ha arrencat amb una ponència del secretari general de l'Oficina Internacional de la Pau (International Peace Buerau - IPB), Colin Archer.

En la primera trobada del curs, que ha aplegat una setantena de persones al Centre Borja, el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha recordat que el cicle d'enguany coincideix amb el 40è aniversari de la Marxa per la Llibertat, el qual ha posat com a exemple de moviment reivindicatiu pacífic. També ha recordat una altra efemèride el director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila: enguany fa tres dècades de la creació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Els assistents, tant ponents com públic, han admès les dificultats per assumir la pau arreu del món, tot i que creuen que la comprensió entre els adversaris en un conflicte és clau en aquesta fita. Ho ha explicat Oliveres.

Arcadi Oliveres

Si no entenem el que diu l'adversari, difícilment establirement un diàleg. Això és un punt de partida del que abordarem aquesta setmana.


El secretari general de l'Oficina Internacional de la Pau, Colin Archer, ha inaugurat el curs amb una xerrada amb la qual ha reflexionat sobre els camins als quals porta un conflicte armat. Archer ha subratllat la visió que tenen certs actors en la utilitat de la guerra per aconseguir un objectiu. En aquest sentit, ha posat en valor el fet que els conflictes armats puguin servir perquè no es tornin a repetir. És un camí, però, que no es pot recórrer sense passar per l'educació.

Colin Archer

Necessitem mil escoles de no-violència. La despesa d'això seria només dos o tres dies d'armament.


La tinenta d'alcalde de Polítiques del Cicle de la Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, ha estat l'encarregada d'inaugurar el cicle i ha posat en valor la tasca de les entitats locals en qüestions globals.

Susanna Pellicer

La ciutat fa coses i una manera de col·laborar és a través de les entitats.


El curs continua aquest divendres amb el bloc 'Les víctimes de les guerres' i s'allargarà fins dimecres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.