La Unipau aborda avui l'impacte de la guerra en les dones

Una xerrada de la Unipau de l'any passat

Societat

Publicat el 10/jul/16 per Pau Vázquez

El 31è curs de la Unipau encara el tercer bloc de conferències amb l'anàlisi de l'impacte de la guerra en les dones. La jornada començarà a dos quarts de deu del matí al Centre Borja amb la intervenció de la diputada de la CUP al Parlament Gabriela Serra, que parlarà sobre la vinculació entre el patriarcat i el militarisme.

A les onze del matí serà el torn de la investigadora de l'Escola Cultural de la Pau Maria Villellas. La ponent examinarà la violència sexual dels conflictes actuals i les principals iniciatives de resposta, així com la invisibilització que s'ha produït al llarg de la història d'aquest fenomen.

A les dotze del migdia, l'advocada i directora de CEAR-Euskadi Patricia Bárcena farà un recorregut sobre la protecció de les dones refugiades i el gènere com a causa de persecució.

Després de dinar, a dos quarts de cinc de la tarda, la periodista especialista en conflictes internacionals i migracions Nora Miralles ofereix una conferència sobre quina empremta deixen les guerres en els règims de gènere, i analitzarà si pot existir la pau no elitista sense renegociar els rols que perpetuen la subordinació de la dona i de la comunitat LGTBI.

Per tancar aquest tercer bloc de xerrades, a dos quarts de sis de la tarda, la professora associada i investigadora de la Pontificia Universitat Javeriana de Colòmbia Donny Meertens explicarà l'impacte que han tingut el desplaçament forçat i l'expropiació de terres durant el conflicte armat intern de Colòmbia sobre les dones, i quins perills i efectes té la restitució de terres per a les dones retornades al camp.