L'ADF activa un dispositiu especial per l'entrada de Sant Cugat en nivell 2 del pla Alfa de risc d'incendis


  • Comparteix:

Una imatge dels boscos de Collserola / Foto: Premsa Sant Cugat

Una imatge dels boscos de Collserola / Foto: Premsa Sant Cugat

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Cugat ha activat tots els seus voluntaris per poder intervenir en qualsevol moment per l'entrada de Sant Cugat al nivell 2 del pla Alfa de risc d'incendi forestal. Aquesta escala, que va del zero al tres, té en compte les condicions de sequera i vent, i és la principal guia per determinar el perill de foc.

L'ADF de Sant Cugat té a hores d'ara 22 voluntaris, que han estat avisats per poder mobilitzar-los en qualsevol moment, com estableix el protocol en cas de nivell 2 del pla Alfa. La funció principal d'aquestes agrupacions és fer la primera intervenció en cas de foc i vigilar qualsevol possible columna de fum que es produeixi al bosc. El cap de l'ADF de Sant Cugat, Iñaki Ferreira, explica que la calor i el vent marquen l'evolució de l'indicador.

Iñaki Ferreira

Ens guiem molt pel pla Alfa, on hem passat del nivell 1 al 2. Creix el perill d'incendi i per això canvia de nivell. Les condicions de calor i vent són les han marcat aquesta pujada.


L'ADF de Sant Cugat ja va advertir a finals de juny del possible augment del risc d'incendi si no plovia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.